CEZ: EKO Racing u Slovačkoj nastupa u punom sastavu

0
646

Vozač EKO Racing tima, Rudi Pešović, će na dve naredne trke CEZ nastupati u BMW automobilu kojeg je srpskom timu ustupio češki tim Krenek Motorsport. U pitanju je automobil sa „pedigreom“, sa kojim je Petr Fulin osvojio FIA ETCC šampionske titule prošle i pretprošle sezone.

Automobil Rudi Pešovića je nakon udesa na stazi Salburgring teško oštećen i za njegovu popravku je potrebno dosta vremena, tako da je Josef Krenek, direktor Krenek Motorsport tima i jedan od osnivača češkog automobilskog kup takmičenja, odlučio da iznajmi Fulinov BMW našem timu kako bi obezbedio da trenutno trećeplasirani u generalnom šampionatu može da nastavi sa vožnjama na završnim trkama sezone.

Rudi Pešović je izjavio: „Nećemo se vraćati na ono šta je bilo. Tako je kako je, loša sreća ili pak sreća u nesreći, zavisi iz kog ugla sve posmatramo. Ja sam pre svega zaljubljenik u automobile i autosport. Najžalije mi je samog BMW-a koji je za otpad, a bio je fabrički automobil sa bogatom istorijom. Čim sam napustio bolnicu odmah sam počeo da tražim rešenje kako da nastavim sezonu, zato što sam dobro plasiran u šampionatu centralne Evrope. Mikica i ja smo zauzimali prve dve pozicije, i želeo sam da tako i bude na kraju takmičarske godine.“

„Ovo je u ovom trenutku jednostavno najbolje rešenje za mog u svakom smislu tvrdoglavog kolegu.“ – kroz osmeh poručuje Mikica Vesnić čiji će tim i dalje davati tehničku podršku Pešoviću – „Oštećeni automobil je jednostavno nemoguće popraviti do kraja sezone. Potrebni su nam pre svega novi sigurnosni kavez i nova šasija a u Evropi postoji samo nekoliko radionica koje imaju FIA sertifikat da te radove izvrše i rol-bar „upakuju“ u novu školjku. Tek nakon toga sledi pakovanje i prepakivanje. Previše novca i premalo vremena. Nemamo na raspolaganju ni jednog ni drugog. BMW će nas čekati na Slovakiaringu i u Brnu, a na nama je da ga održavamo i prilagodimo Pešoviću. Nadamo se da je loša sreća iza Rudija i da će na četiri preostale trke sakupiti dovoljan broj bodova da se vrati na poziciju broj dva šampionata centralne Evrope u automobilizmu.“

Vesnić je trenutno lider FIA CEZ serije sa 145,5 bodova ispred Poljaka Wszymirskog koji je sakupio 88,5 i najbolje iskoristio Pešovićev peh te ga potisnuo na poziciju broj tri, ali sa samo 3,5 prednosti.

Izvor: EKO Racing

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here