Špijunski snimci novog Astonovog modela

0
926
NAS SPONZOR

U medije su stigle špijunske slike naslednika modela Aston Martin DB9, sa tasterima i prekidačima koji podsećaju na Mercedesovu S klasu. Očekuje se da će ovaj model imati V12 motor sa dva turba.

Posle potvrde saradnje Astona i Mercedesovog AMG odeljenja moglo se očekivati da će britanska marka dobijati motore i mehaničke komponente od Nemaca, ali je dizajn pojedinih elemenata enterijera prilično iznenađujući. Moguće je da je ovo samo radna verzija centralne konzole budućeg kupea.

15astonmartin db11spy2

15astonmartin db11spy3

Britanski novinari su proverom registarske tablice testnog modela potvrdili da je u prototip ugrađen V12 agregat, ali nema potvrde da je reč o Mercedesovom motoru.

Direktor Aston Martina Endi Palmer (Andy Palmer) rekao je na salonu automobila u Ženevi da će šestolitarski V12 agregat biti korišten i u sledećoj generaciji modela ove marke.

15astonmartin db11spy1

Automobil sa slika nezvanično je nazvan „DB11“, a posle njega uslediće i naslednici modela V8 Vantage i Rapide. Aston planira i predstavljanje luksuznog automobila pod imenom Lagonda.

Aston želi da razlike među naslednicima DB9 i V8 Vantage budu naglašenije, pa će zato prvi biti agresivnije stilizovan, dok će drugi imati nešto ublaženiju pojavu.

Prethodni tekstDunlop na trci Le Mans LMP2 ponovo oborio sve rekorde
Sledeći tekstJaguar Land Rover pravi automobile u Austriji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here