Prvi utisci: Opel Insignia 2.0 CDTI OPC Line

0
1889

Na testu još jedna Insignia, ovog puta u pitanju je redizajnirani model sa OPC Line paketom opreme pa je tako ova limuzina prikazana u sportskom odelu.

Imali smo tu sreću da do sada probamo prilično specifične varijante Insignije, ali je ovo zaista poseban slučaj. Posle testiranog 2-litarskog biturbo dizelaša i vro specifičnog Country Tourer karavana, sada imamo još jednu poslasticu iz Opela u vidu Insignije sa OPC Line paketom opreme.

Veoma interesantni OPC Line paket kupcu obezbeđuje prestižan OPC imidž, a u test vozilu je on uparen sa štedljivim dizel motorom i automatskim menjačem. OPC Line je klasičnu Insigniju gotovo izjednačio po atraktivnosti sa čistokrvnim OPC modelom. Agresivniji prednji i zadnji branik, pragovi, zadnji spojler i fantastično dizajnirane aluminijumske felne jasno istuču ovaj model od bilo koje druge Insignije na putu. 

nkblog opel ins03

Kombinacija dizel motora i šestostepenog automatskog menjača je idealna za duža putovanja, a tome su značajno pomogla i izuzetno udobna sedišta tako velika kilometraža sigurno neće predstavljati problem. Opel se redizajnom Insignije potrudio da uz nešto manje vidljive izmene na spoljašnosti donese dosta novina u unutrašnjosti vozila. Test primerak je u sebi imao ugrađen i-Link sistem i Touch pad kod menjača pa je tako eliminisan veliki broj dugmića na centralnoj konzoli, što je možda i najveća izmena u odnosu na prvobitnu Insigniju. To da li je ovo dobro rešenje je već znak pitanja, a na “prvu loptu” deluje kao ne baš sjajno rešenje, pogotovo Touch pad pored menjača koji gotovo da uopšte nismo koristili. Enterijer je gotovo identičan onom iz karavan verzije, sa izuzetkom volana, koji je ovde u OPC maniru zasečen na donjem delu, i generalnim tonom enterijera koji je u OPC Line modelu potpuno crn.

nkblog opel ins02

Tokom prvih dana testa smo bili ubeđeni da će se teško manevrisati sa velikom i teškom karoserijom kroz grad, pogotovu ako se u obzir uzmu i 19″ gume, ali to nije bio slučaj. U vozilu su prisutni brojni sistemi za pomoć vozaču: kamera za vožnju unazad, detekcija mrtvog ugla i slična pomagala koja će dosta olakšati vožnju u gradu.

Kao i prethodni test automobili i ovaj je imao skoro sve od raspoložive dodatne opreme, tako da je cena testiranog modela 30.900 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here