Početna Blog Prvi utisci Prvi utisci: Dacia Sandero 1.2 LPG

Prvi utisci: Dacia Sandero 1.2 LPG

0
1262

Novi Sandero smo već imali prilike da vozimo, ali je ovog puta na testu motorno i cenovno daleko privlačnija varijanta – bazni 1,2 benzinac sa fabričkom LPG konverzijom, a da pri tome cena i dalje ne prelazi 9000€.

S obzirom da smo često za volanom maksimalno opremljenih modela, svako sedanje za volan Dacia modela je svojevrstan šok. Isto tako, nakon kratkog vremena, zaboravljamo na većinu tih zamerki, pre svega zahvaljujući činjenici da su to trenutno jedni od najudobnijih automobila koje možete kupiti. Paradoksalno, zar ne?

U Renou, tj. u njihovoj rumunskoj ekspozituri u Piteštiju, tačno znaju kome žele da prodaju Dacia modele, kao i gde će ti automobili biti voženi. Ogibljenje sa lakoćom upija skoro sve vrste i tipova rupa, neravnina i drugih prepreka koje se mogu naći na našim drumovima.

Prolećno otvaranje kratera na Fruškoj Gori je bio dobar povod da upravo na tim etapama, dostojnim Dakar specijalima, isprobamo ogibljenje Sandera. Ocene su bile odlične, s obzirom da niti smo ostali bez točkova, guma ili poluosovine, niti smo probudili usnule putnike na zadnjoj klupi.

1,2 litarski benzinac je pravi izbor za kupce Sandera. Performanse su vrlo skromne, potrošnja umerena, a u kombinaciji sa LPG instalacijom – eksploatacija vrlo povoljna. Sa iskustvom da je TCe 90 previše jak za karoseriju i ogibljenje, a da pri tome unosi nepotrebnu cenovnu premiju – 1.2 LPG je pravi “zlatni presek” za većinu domaćih kupaca, a posebno za one koji ne žive u većim gradovima.

Plinska instalacija jeste fabrička, ali to ne podrazumeva da Sandero ima smanjenu zapreminu benzinskog rezervoara. Fabrička LPG instalacija podrazumeva toroidni plinski rezervoar smešten na mesto rezervnog točka, pokazivač nivoa plina u rezervoaru smešten kod menjača i otvor za dopunu plina smešten odmah pored benzinskog.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here