CEZ: Prva trka u znaku srpskih vozača – Vesnić, Kastro i Pešović

0
1434

Prva trka šampionata na kružnim stazama za CEZ trofej je protekla u znaku domaćih vozača. Pobedu je osvojio Mikica Vesnić, drugi je Zoran Kastratović, a treći Rudi Pešović.

Milovan Vesnić je iskoristio juče osvojenu prvu startnu poziciju i trku vodio od prvog do poslednjeg kruga dok je Rudi Pešović imao nešto teži posao, ali se ipak na kraju domogao pobedničkog postolja završivši trku iza Zorana „Kastra“ Kastratovića.

„Malo je reći da sam zadovoljan ovakmim početkom sezone za EKO Racing Team“ – izjavio je Vesnić nakon ceremonije proglašenja pobednika na Hungaroringu – „Nisam imao većih problema tokom trke, držao sam svoj tempo i kontrolisao situaciju. Razliku je na momenat smanjio izlazak na stazu safety car-a ali i nakon toga sve je funkcionisalo fantastično. Želeo bih da pohvalim i vožnju Rudija Pešovića koji je na svojoj prvoj trci u pravom trkačkom automobilu pokazao svoj pun potencijal.“

Pešović, kao junak dana nije skrivao svoje zadovoljstvo – „Podijum je uspeh o kojem sam mogao samo sanjati na početku sezone. Na samom početku trke, tokom letećeg starta, imao sam malih problema što me je ubacilo u gužvu nakon čega sam se okrenuo i pao na dvanaesto mesto. Uspeo sam da do kraja trke održim visoki tempo i u predposlednjem krugu preteknem Končeka. Automobil je oštećen ali momci iz tima su već krenuli da ga popravljaju i verujem da ću biti spreman za nedelju koja će biti dosta napornija jer u danu vozimo i kvalifikacije i trku.“

Treba napomenuti da je EKO Racing Team Vesnić na ovoj trci pored prvog i trećeg mesta u šampinatu centralne Evrope osvojio iste pozicije u češkom ESET CUP-u kao i prvo i drugo mesto u šampionatima Slovačke, Slovenije i Austrije tako da se sa prvog proglašenja vraćaju sa ukupno deset pehara.

Kvalifikacije za drugu trku na programu su sutra u 08h dok je start prve trke zakazan za 12h.

1 COMMENT

  1. Bravo za sajt Nacionalna klasa. Jedini su objavili da je Kastro osvojio 2 mesto. NIKO nije to objavio sto je velika sramota i za svaku osudu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here