EKO RACING TEAM i Milovan Vesnić predstavili planove za 2015

0
3550
NAS SPONZOR

Mikica Vesnić i EKO Racing su na stazi NAVAK medijma predstavili nove automobile za sezonu 2015, kao i planove tima. Vesnić će u predstojećoj sezoni biti ponovo za volanom Opel Vectra STW, dok će Rudi Pešović voziti BMW 320si.

Na konferenciji za novinare upriličenom ovom prilikom prisutnima su se obratili gospođa Marija Lukić ispred kompanije EKO Serbia A.D., Milovan Mikica Vesnić, Andrej Kulundžić i šef tima Milun Vesnić.

„Danas sam čula da je ovo četrdeseta sezona takmičenja porodice Vesnić i drago mi je što se kompanija EKO baš na ovaj jubilej priključila timu. Za veoma kratko vreme smo oformili novi tim i posle samo mesec dana evo nas ovde da ih ispratimo na prvu trku. Kompanija EKO Serbia A.D. planira krajem meseca konferenciju na kojoj ćemo predstaviti nove proizvode i verujem da će to biti odlična prilika da sa timom proslavimo prve uspehe.“ – poručila je okupljenim novinarima gospođa Marija Lukić.

„Staza Nacionalne vozačke akademije NAVAK nam pruža sve uslove da se što bolje pripremimo za predstojeća takmičenja pa je sasvim logično da smo danas ovde. Moj novi automobil Vauxall Vectra STW je samo na prvi pogled isti kao i onaj sa kojim sam se takmičio dugi niz godina, ali kada sa malo detaljnije pogleda – razlike su ogromne, pre svega u oslanjanju i aerodinamici tako da su različite i postavke automobila za trke. Moj tim ipak ima dugogodišnje iskustvo pripremanja ST automobila, a ja dosta kilometara u njima pa smo ipak više pažnje posvetili Rudiju Pešoviću koji se danas prvi put našao za volanom mog prošlogodinjeg BMW-a. Verujemo da ćemo korak po korak dizati i njegovu formu pa sa pravom očekujemo i od njega u doglednoj budućnosti visoke plasmane. Oba automobila se tehnički doterana i spremna za izazove koji nas očekuju. Nadamo se dobrim rezultatima već u Mađarskoj. Ono što je posebno bitno je činjenica da je uz nas sada velika kompanija EKO Serbia, ljudi koji se pre svega razumeju u autosport, kao i ostali prijatelji iz našeg sponzorskog pula što nam u mnogo čemu olakšava posao.“ – poručio je Mikica Vesnić u obraćanju novinarima.

Prva trka vozi se u subotu 25. aprila sa početkom u 11h50 dok je start druge zakazan u isto vreme dan kasnije. Organizator prema poslednjim informacijama za ovaj trkački vikend na stazi očekuje oko 150 automobilista što samo po sebi govori da Vesniću i Pešoviću neće biti ni malo lako da stignu do prvih bodova. Zanimljiva je činjenica da su na adresu tima stigle ponude prijatelja iz Slovenije i Slovačke da naši vozači budu deo i njihovog šampionata što je naravno sa zadovoljstvom prihvaćeno. Na kraju treba istaći da će se tim pored CEZ-a, šampionata Slovenije i Slovačke za bodove boriti i u oviru češkog prestižnog ESET V-4 KUP-a koji u svojoj matičnoj zemlji ima ogromnu popularnost i odličnu medijsku pokrivenost.

Vauxall (Opel) Vectra STW BTCC:

-zapremina motora 1998ccm, 4 cilindra
-snaga motora 310KS/8400rpm (Spiess engine)
-pneumatici DUNLOP 19“
-menjač šetostepeni sekvencijalni
-elektronika Bosch
-amortizeri Ohlins
-težina praznog vozila 902kg (karbonska vrata, haube i blatobrani)

Poslednja evolucija Vektre STW proizvedena od strane komanije Triple Eight u Engleskoj za vozače Mueller-a, Plato-a i Radermacker-a koji su se takmičili u britanskom šampionatu BTCC.

BMW 320si S2000 WTCC:
-zapremina motora 1998ccm, 4 cilindra
-snaga motora 280ks/8300rpm (BMW Motorsport engine)
-pneumatici DUNLOP 17“
-menjač petostepeni dogbox H
-elektronika BMW Motorsport
-amortizeri KW
-težina praznog vozila 1080kg

Poslednja evolucija BMW 320si automobila sa atmosferskim motorom. Bivši automobil svetskog WTCC šampiona Andy-a Priaux-a.

Satnica takmičenja trkačkog vikenda na Hungaroringu:
– Petak 24.04.2015. 13h-13h30 kvalifikacije za prvu trku
– Subota 25.04.2015. 11h50-12h15 prva trka (20 minuta + 1 krug)
– Nedelja 26.04.2015. 08h-08h30 kvalifikacije za drugu trku
– Nedelja 26.04.2015. 11h50-12h15 druga trka (20 minuta + 1 krug)

Staza Hungaroring:
Dužina staze: 4.381m
Broj krivina: 14 (6 levih/8 desnih)

Prethodni tekstEuro NCAP: Maksimalne ocene za Renault i Suzuki
Sledeći tekstNova Opel akcija za Meriva i Insignia modele
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here