Arrinera Hussarya prvi put u javnosti

0
719

Supermodel Hussarya poljske kompanije Arrinera značajno je uznapredovao od koncepta iz 2011. godine, a njegov najnoviji protitip prvi put je izložen u javnosti na salonu automobila u Poznanju.

Razvoj ovog modela ušao je u završnu fazu, a u čitavom procesu učestvuje Li Nobl (Lee Noble), osnivač britanske sportske marke Noble.

15arrinera hussrya1

 

Prema najnovijim specifikacijama, Hussarya koristi 8,2 litarski V8 motor koji isporučuje više od 800KS i oko 900Nm. Motor je smešten u unikatnu šasiju napravljenju od karbonskih vlakana, kevlara i još nekih laganih materijala, poput grafena (lakša i jača vrsta karbonske konstrukcije), da bi težina automobila bila što manja, a čvrstoća što veća.

Radi veće stabilnosti pri visokim brzinama, Hussarya raspolaže brojnim aerodinamičkim elementima, uključujući aktivni zadnji spojler. To povećava vertikalnu silu koja pritiska automobil pri visokim brzinama, a prilikom kočenja deluje kao vazdušna kočnica.

15arrinera hussrya2

Prema ranijim specifikacijama i najavljenoj snazi od 650KS, izračunato je da bi automobil ubrzavao od 0-100km/h za 3,2 sekunde, da bi mu do 200km/h bilo potrebno 11 sekundi i da bi mogao da dostigne maksimalnu brzinu od 340km/h. Pošto je sada najavljen jači agregat, za očekivati je da ove performanse budu poboljšane. Ranije je najavljena cena od 160.000 EUR.

15arrinera hussrya3

Kompanija Arrinera saopštila je da će se automobil proizvoditi po narudžbini, uz plaćanje depozita. Još nije potvrđeno u kojim će se sve delovima sveta prodavati Hussarya, ali je najavljeno da će prva 33 primerka pripadati specijalnoj uvodnoj seriji, sa dodatnom luksuznom opremom koju “obična” verzija neće imati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here