Kamaz 1-2-3 na Dakaru!

0
1355

Čelični stisak plave armade (sa vidnim RedBull aplikacijama) je ove godine bio jači nego ikada. Ruske kamiondžije su bile nedodirljive tokom kompletnog toka relija, a rezultat samo govodi o nadmoći momaka koji „teraju“ Kamaze.

Hans Stejsi i pored toga što je zabeležio četiri etapne pobede jednostavno nije imao šta da traži u borbi sa Kamazima, a pre svega Nikolaevim koji je pobedio na šest etapa. Međutim pobedu u generalnom plasmanu je osvojio Ajrat Mardeev uz pomoć Beljajeva i Svistunova koji su činili posadu #507.

Sedma etapa je bila presudna u borbi između Nikolaeva i Mardeeva, gde je Nikolaev izgubio 13 minuta nakon što je precenio mogućnosti svog Kamaza 4326, a što ga je koštalo 60 minuta zaostatka. Nikolaev je u nastavku relija taj zaostatak smanjivao iz etape u etapu, ali je na kraju ponestalo vremena tako da je razlika između pobednika i drugoplasiranog Nikolaeva bila 13 minuta na kraju relija. Prošlogodišnji pobednik Dakara, Andrej Karginov je reli završio na trećem mestu.

Najbolje plasirana posada koja nije bila u Kamazu je reli završila na trećem mestu – Man posada #503 (Loprais/Marko Alkanja/Van der Vaet), dok je četvrto mesto osvojio još jedan Kamaz vozač – Sotnikov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here