Dakar: Bareda, Al-Atija i Nikolaev

0
953

Vozači HRC tima su odlično vozili drugu etapu, tako da su Honde na ovoj etapi zabeležile 1-2 pobedu, baš kao što su to uradili i Mini posade u kategoriji automobila. Brz tempo Nikolaeva nije doveo do promene u generalnom poretku kada su u pitanju kamiondžije.

Teška i duga etapa je poprilično iscrpela motocikliste, koji su usled umora imali ne samo problema sa savladavanjem prepreka već i sa greškama u navigaciji. Sem Sanderlend je startovao etapu kao prvi i zbog greške u navigaciji izgubio je skoro 2,5 časa.

Žoan Bareda je na cilj stigao sa nešto više od 6 minuta prednosti u odnosu na timskog kolegu Gonsalveša, dok je treće mesto osvojio Faria (KTM) za kojim su u poretku još i australijanac Prajs (KTM) i debitant iz austrije Valkner (KTM). Koma je etapu završio kao osmi sa 12 minuta zaostatka za pobednikom.

U generalnom poretku Bareda vodi sa 4:37 minuta prednosti u odnosu na Gonsalveša, dok treće mesto drži Faria kao najbolje plasirani KTM vozač. Duklo, kao najbolji vozač na Šerku je na 12. mestu.

Nakon jučerašnje kazne od 2m zbog prebrze vožnje u naseljenim područjima na veznom delu etape, Al-Atija je odlučno nastupio na drugoj etapi vozeći u svom klasičnom „jako il nikako“ stilu praveći preko 8 minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog na etapi, Žinijela de Vilijersa (Tojota). Treće mesto je osvojila još jedna Tojota posada sa Ten Brinkeom za volanom. Karlos Sainz je etapu završio kao sedmi sa skoro 20 minuta zaostatka, dok je Depre stigao kao 24. sa jednim časom zaostatka. Peterhansel je bio tek nešto sporiji – 26. mesto. Najbrža Daster posada je stigla kao 19.

U generali vodi Al-Atija, dok su na pozicijama 2-3 Tojota vozači – de Vilijers i Ten Brinke.

U kategoriji kamiona, Eduard Nikolaev je demonstrirao snagu Kamaza, pobedivši na etapi sa samo 46 sekundi prednosti Viazinoviča u Mazu. Treće mesto je osvojio Mardeev (Kamaz), dok je Hans Stejsi stigao kao četvrti. Stejsi je i dalje u vođstu u generalnom plasmanu, doduše sa samo 20 sekundi prednosti u odnosu na Nikolaeva. Treći je Kolomi u Tatri sa jednim minutom zaostatka.

Sutra motocikle i kvodove očekuje 220km specijala, dok će automobili i kamioni imati nešto duži specijal – 284km.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here