Predstavljen ekskluzivni Ferrari Sergio

0
397

Ovo je proizvodna verzija ultraekskluzivnog Ferrarija Sergio, koji će biti napravljen u seriji od samo šest primeraka. Prvi će biti isporučen kupcu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima po ceni koja se procenjuje na oko 2,5 miliona EUR.

Automobil je dizajnirao studio Pininfarina povodom 60 godina saradnje dve italijanske kompanije. Automobil je dobio ime po sinu osnivača dizajnerske kompanije, Serđa Pininfarine (Sergio Pininfarina) , čoveka koji je učvrstio dugoročnu saradnju sa Ferrarijem.

14ferrari sergio1

14ferrari sergio2

Sergio je zasnovan na mehanici modela Ferrari 458 Spider, a prvi put je prikazan kao koncept na salonu automobila u Ženevi prošle godine. Izvršene su manje vizuelne izmene kako bi automobil mogao da se registruje za vožnju po regularnim putevima, ali je proizvodna verzija zadržala otvoreni krov, transparentna bumerang prednja svetla i karoseriju u dve boje.

14ferrari sergio3

Najuočljivije izmene u odnosu na koncept su dodavanje vetrobrana, retrovizora na vratima i indikatora sa standardnog 458. Dodate su i potpuno funkcionalne kružne zadnje svetlosne grupe i izduvni sistem koji ispunjava standardne propise.

U Ferrari Sergio ugrađen je 4,5 litarski atmosferski V8 motor snage 605KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za okruglo 3 sekunde. Primerak koji je isporučen u Abu Dabi ima kontrastne šavove u kabini, umetke od alkantara na sedištima i karbonske na vratima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here