NK TEST: Fiat 500L Trekking

0
7067

SUV vozila i razne crossover varijante modela često imaju dobre prodajne rezultate i nailaze na veliko interesovanje ljudi kojima robusniji izgled može da donese prevagu prilikom donošnja odluke o kupovini novog automobila. Upravo zbog toga proizvođači nude i varijante postojećih putničkih modela sa “offroad šminkom” kako bi privoleli ovakve kategorije kupaca. Fiat je ponudio nekoliko modifikacija modela 500L, a mi na testu vozimo upravo jedan od ovakvih “derivata” – 500L Trekking, model namenjen snalaženju i na nešto grubljem terenu u odnosu na originalni 500L.

Toliko puta smo do sada pričali o 500L modelu, a glavni razlog za to je činjenica da ga posmatramo kao domaći proizvod jer ne možemo da ignorišemo činjenicu da dolazi iz Naše Fabrike (velika slova jer je to i zvaničan naziv fabrike u Kragujevcu). Izvorni 500L model smo već imali na testu tako da smo manje više znali o čemu se radi kada smo dobili poziv za test Trekking modela. Ovaj model ima za zadatak da omogući 500L modelu da bude nešto atraktivniji kada je reč o spoljašnjosti vozila, a uz pomoć plastičnih dodataka na karoseriji koji su malo „ugojili“ osnovni 500L, što je dobra stvar. Dobra stvar zbog toga što je Trekking model viši (zbog 13mm višeg klirensa) pa mu dodaci malo dodaju na širini i čine ga mišićavijim i robusnijim.

 

nktest trekking1

Atraktivnijem spoljašnjem izgledu doprinose i jedinstvene 17“ Trekking aluminijumske felne i agresivnije oblikovani odbojnici, pre svega prednji, koji usled dodatnih „škrga“ izgleda kao da je pozajmljen od nekog Abarth modela. Ovo je ujedno i najupačatljivija promena u odnosu na 500L, a pored promenjenih gabarita prednjeg odbojnika, promena je i ubacivanje sivog dela u koji su integrisana svetla za maglu. Gledajući Treking sa boka uočava se tih 13mm iako ne deluje puno na papiru.

nktest trekking3

Ovo je dodatno izraženo i zbog pomenutih 17“ felni, ali i zbog plastičnih oplata koje se nastavljaju sa prednjeg odbojnika preko ruba točkova i preko sajtni do zadnjeg dela automobila. Na zadnjoj strani vozila se odmah uočava deo ispod zadnjeg odbojnika koji je imitacija metalnog ojačanja ispod automobila. Naravno i ovaj deo je od plastike i ima više estetski efekat nego praktični, ali ruku na srce tako je kod većine „off road“ modela koji su nastali na bazi već postojećeg automobila.

nktest trekking7

Kako smo to već viđali kod automobila iz Fijatove kuhinje (Fiat 500L, Lancia Y) i Trekking je došao u bikolore izdanju, a ovog puta je kombinacija boja bila žuta sa belim krovom i ova kombinacija deluje dosta lepo i može predstavljati pravi izbor kada se radi o Trekking modelu. Posebno nam se dopala žuta boja koja dodatno izražava „mišićavu“ konstituciju Trekkinga. Na Trekking modelu su ostali hromirani delovi na spoljašnosti karoserije, tačnije ručice vrata, lajsne i okviri zadnje svetlosne grupe, pa je tako ostala i doza sofisticiranosti izvornog modela i Trekking tako predstavlja pravi mali krosover model koji je pomešao dva sveta.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/nacional/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here