F1: Karlos Sainc potpisao za Toro Roso

0
529

Karlos Sainc junior je potpisao za ekipu Toro Roso i ova ekipa će imati kompletnu početničku vozačku postavu 2015. godine. Pored Sainca Toro Roso bolid će sledeće godine voziti i Maks Verštapen.

Prvobitna ideja da se Sainc pridruži Kvijatu u Toro Roso ekipi nije sprovedena jer je Kvijat otišao u Red Bul na mesto Sebastijana Fetela. Ubrzo je objavljeno da će Verštapen voziti za Toro Roso pa se već tada praktično i znalo da će Žan Erik Verne ostati bez mesta u ekipi i da će Toro Roso imati iyuyetno mladu postavu. Sainc je aktuelni šampion formule Reno 3.5 i smatra da je spreman da se oproba u F1 šampionatu. “Veoma sam srećan što sam obezbedio mesto u Toro Roso ekipi,” izjavio je Sainc. “Od kako sam u programu mladih vozača Red Bula F1 mi je cilj i želim da se zahalim Red Bulu što veruje u mene. Iza mene je veoma uspešna sezona u formuli Reno 3.5 i sa nestrpljenem očekujem moju prvu sezonu u F1.”

Kao što smo ranije pisali timski kolega Karlosa Sainca biće Maks Verštapen i tako će Toro Roso imati kompletnu debitantsku vozačku postavu sledeće godine. “Dolaskom Sainca i Verštapena Toro Roso nastavlja tradiciju uvođenja mladih vozača iz Red Bul programa u svet F1,” izjavio je Franc Tost, šef Toro Roso ekipe.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here