F1: Fetel napušta Red Bul!

0
407

Aktuelni svetski šampion, Sebastijan Fetel, odlučio je da na kraju ove sezone napusti ekipu Red Bul. Odluku je saopštio u petak uveče, a u Red Bulu su već saopštili da će u ekipi pored Rikarda sledeće godine biti mladi Danil Kvijat.

Posle fantastične karijere u ovoj ekipi i četiri osvojene šampionske titule, Sebastijan Fetel i Red Bul se razilaze. Sama sudbina Sebastijana Fetela u F1 i odluka gde će sledeće godine nije bila toliko česta tema koliko neki drugi potencijalni transferi ove godine. Najčešće pominjan transfer je mogući odlazak Alonsa iz Ferarija u ekipu Meklaren, ali to još uvek nije potvrđeno. Ono što jeste potvrđeno je odlazak Fetela iz Red Bula i dolazak vozača Toro Roso ekipe, Danila Kvijata na njegovo mesto. Fetel će najverovatnije dobiti mesto u Ferariju i to ono koje će ostati upražnjeno nakon odlaska Alonsa, ali ovo su sve nezvanične informacije, barem još uvek.

Ekipa Red Bula se zahvalila Sebu saopštenjem: “Želimo da se zahvalimo Sebastijanu na ulozi koji je igrao u Infiniti Red Bul ekipi tokom šest godina. Od priključenja timu, 2009. godine, Sebastijan je, zajedno sa Infiniti Red Bul ekipom, postigao 38 pobeda, 44 pol pozicije i ukupno osam titula, četiri u poretku vozača i četiri konstruktorske.”

Sebastijan Fetel je izjavio da je nakon ukupno 15 godina, koliko je pod okriljem Red Bul “mašinerije” spreman da prihvati nove izazove, ali je bio prilično rezervisan kada su novi planovi u pitanju. “Biće uskoro zvaničnih obaveštenja,” uz smeh je izjavio Sebastijan.

Najmlađi osvajač bodova u F1 istoriji i ovogdišnji debitant, Danil Kvijat će preći iz Toro Roso ekipe u Red Bul kako bi pravio društvo Danijelu Rikardu. Ovo znači da u Red Bulu beskrajno veruju Rikardu i smatraju da je dovoljno zreo da ima ulogu prvog vozača, a to je i dokazao sa 3 ovogodišnje pobede.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here