Kawasaki H2R, vrhunska zver!

0
1906

Nakon mnogo najava i pametno smišljene reklamne kampanje Kawasaki je danas na Intermot sajmu motocikala u Kelnu predstavio model H2R, monstruma od 298 konjskih snaga

 h2r 001

Na veliku žalost onih koji su zamišljali kako se ovom mašinom teleportuju sa jednog kraja zemlje na drugi Kawasaki je ostao hladne glave i odlučio da H2R bude model namenjen striktno za pistu što po automatizmu znači izostanak farova, stop svetla migavaca, nosača za tablicu i drugih manje ili više neophodnih stvari za svakodnevnu upotrebu.

h2r 03

Točkovi su i dalje standandardne veličine od 17″ ali sa slik pneumaticima za pistu dimenzija 120/600 R17 napred i 195/650 R17 pozadi jer jednostavno nije bilo druge opcije koja bi mogla da se nosi sa skoro tri stotine konja koje isporučuje litarska mašina sa kompresorom.

h2r 01

Sa dizajnerske strane H2R takođe postavlja nove standarde i izgleda kao nešto iz naučno fantastičnih filmova sa svim aerodinamičkim dodacima koji su nastali u vazdušnom tunelu aeronautičke divizije Kawasakija. Tu je i ubodna viljuška koja se do sada jako retko viđala na japanskim mašinama dok je ram sastavjen od čeličnih cevi kao omaž predhodnim H modelima ali je ovaj u potpunosti dizajniran uz pomoć kompjutera kako bi uspešno pružio i stabilnost pri velikim brzinama i manevarske sposobnosti u krivinama.

h2r 02

O ostalim detaljima se za sada i dalje malo zna osim očiglednog da se za kočioni sistem pobrinuo Brembo i koji je opremljen izvrsnim KIBS sistemom dok se sa razlogom predpostavlja da je u mašinu ugrađen i S-KTRC Kavasakijev sistem kontrole proklizavanja.

h2r 04

Za, donekle civilizovaniji i ako se priča da će imati oko 200 konjskih snaga, model H2 i detaljne specifikacije modela H2R će se morati sačekati još mesec dana kada će biti predstavljeni na EICMA sajmu u Milanu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here