motoGP: Indianapolis

0
1445

Nakon jednomesečne pauze motoGP šampionat je nastavljen trkom na legendarnoj pisti Indianapolis. Mnogi su se ponadali da je u toku letnje pauze Markez izgubio nešto od svog talenta, ali uzalud – mladi Španac nastavlja da zadaje glavobolje svim ostalima na gridu.

 

 Indy 01

Početak trke je obeležio odličan start italijanskih vozača pošto na čelo izbija Valentino Rosi, a prate ga Doviciozo i Ianone. Dovicioso odlično koristi mekši pneumatik, što će ga eventualno i koštati boljeg plasmana, dok mladi Ianone startuje sa pozicije sedam i brzo se probija na treće mesto. Markez je sa pol pozicije pao čak na peto mesto iza timskog kolega Dani Pedrose pošto mu startovanje i dalje predstavlja problem.

Indy 02

Markez se na toj poziciji nije dugo zadržavao, pneumatici su dostigli optimalnu radnu temperaturu za tri kruga pa je usledio napad. U narednim krugovima on koristi borbu između Rosija i Lorenza pa ih u jednom momentu čak i prestiže i u petom krugu izbija na čelnu poziciju da bi mu istu zbog greške preoteo Rosi nakon nekoliko krivina ali se ni on tu nije nalazio dugo, samo jedan krug, pošto se Markez vraća u vođstvo.

Presudni momenti trke su usledili u nekoliko narednih krugova kada su se Rosi i Lorenzo međusobno usporavali agresivnim manevrima što je Markezu omogućilo da napravi oko nešto preko sekunde prednosti što će se od kraja pokazati kao nepremostiva prepreka za Lorenza koji je obišao Rosija i dao se u poteru za Markezom.

 Indy 03

Iza njih na poziciji četiri trku završava Dani Pedrosa što se može smatrati i zadovoljavajućim plasmanom obzirom da je Španac celog vikenda kuburio sa podešavanjim motocikla jer nije uspevao da nađe odgovarajući nivo prijanjanja. Do pozicija pet i šest su došle dve Tech3 Jamahe, Espargaro pa Smit, pošto su u finišu trke iskoristili problem sa pneumaticima koje je iskusio Andre Dovicioso, zbog toga što Dukati nastupa u OPEN klasi po pravilima im nije bilo omogućeno da koriste najtvrđu smešu pneumatika što je na vrelom asfaltu Indija bila preporučena opcija.

Konačni plasmani

1. Marc MARQUEZ – Repsol Honda Team
2. Jorge LORENZO – Movistar Yamaha MotoGP + 1.803
3. Valentino ROSSI – Movistar Yamaha MotoGP + 6.558
4. Dani PEDROSA – Repsol Honda Team + 10.016
5. Pol ESPARGARO – Monster Yamaha Tech + 17.807
6. Bradley SMITH – Monster Yamaha Tech + 19.604
7. Andrea DOVIZIOSO – Ducati Team + 20.759
8. Cal CRUTCHLOW – Ducati Team + 39.796
9. Scott REDDING – GO&FUN Honda Gresini + 40.507
10. Hiroshi AOYAMA – Drive M7 Aspar + 55.760
11. Karel ABRAHAM – Cardion AB Motoracing + 1’05.130
12. Mike DI MEGLIO – Avintia Racing + 1’05.346
13. Colin EDWARDS – NGM Forward Racing + 1’08.919
14. Michael LAVERTY – Paul Bird Motorsport + 1’09.203
15. Broc PARKES – Paul Bird Motorsport + 1’30.613

Nisu završili

Leon CAMIER – Drive M7 Aspar
Andrea IANNONE – Pramac Racing
Aleix ESPARGARO – NGM Forward Racing
Stefan BRADL – LCR Honda MotoGP
Danilo PETRUCCI – Octo IodaRacing Team
Hector BARBERA – Avintia Racing
Yonny HERNANDEZ – Energy T.I. Pramac Racing
Alvaro BAUTISTA – GO&FUN Honda Gresini

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here