BLOG: VW Polo 1.2 TSI BlueMotion

0
2465
Polo 5

Posle dužeg vremena stigla nam je VW mašina na test i to jedan od tri člana “svetog trojstva” u B segmentu.

Novi Polo se na tržištu pojavio početkom godine, a u pitanju je restilizacija modela koji je aktuelan još od 2009. godine, kada smo ga i mi vozili. U realnosti, nije se mnogo toga promenilo, već je u pitanju skup sitnica koje na kraju kada se saberu, prave primetnu razliku. Kako je spoljašnji dizajn i dalje dovoljno “hip”, promene po ovom pitanju su i najmanje.

Polo 1

Prednji i zadnji branik izgledaju za nijansu drugačije, prednja maska ima tri “rebra” umesto dva i tu se spisak relativno uočljivih izmena na karoseriji završava. Možda zadnji kraj sada više liči na Golf, moguće da je to bila ideja, ali promene na eksterijeru su zaista minimalne.

Polo 2

Unutra ima malo više razlike, ali to u dobroj meri zavisi od paketa i dodatne opreme. Prvo što pada pod ruku je volan, pa novo Polo (bar od srednjeg paketa opreme) ima moderniji “lambo” volan (sa ravnim donjim delom, u starom F1 stilu), što celom enterijeru definitivno daje atraktivniji izgled. Ostatak stvari je standardan, pa se razlike kod novog modela prvenstveno odnose na detalje koji imaju veze sa “touch” ekranom.

Polo 4

U stvari, noviteta ima još ali oni spadaju u one detalje koji se doplaćuju ili idu u najjačim paketima opreme. Tako se novi Polo može naručiti npr. sa LED svetlima, aktivnim tempomatom, elektronski podesivim vešanjem, DSG menjačem itd, ali su to sve detalji koji se doplaćuju. Naš test automobil nije imao sve te detalje, već je paket bio “Comfort”.

Dosadašnji 1,4 benzinac više nije u ponudi, već ga menja poslednja generacija 1.2 TSI motora sa 90 i 110 KS. I ovde se dobija 5 KS više u odnosu na prethodne verzije motora, uz nešto manju deklarisanu potrošnju.

Polo 3

Na testu smo imali najjači motor koji je trenutno u ponudi, dakle 1,2 TSI BlueMotion sa 110 KS. Sama “BlueMotion” oznaka označava samo prisustvo “Stop-Start” sistema, dok je sam motor isti. Logično, sa 1100 kg težine, 1.2 TSI motor veoma dobro vuče karoseriju, pa je brzina do 100 km/h ostvariva za oko 10sec, u zavisnosti koliko ste agresivni na menjaču. Sam je odličan, 6-brzinski, kratkog hoda i veoma precizan, tako da ga je prijatno koristiti. Zbog obrtnog momenta od 175 Nm koji je na raspolaganju već do 1500 obrtaja, menjač se ne mora baš često koristiti, ali ipak možda nešto više nego što bi se očekivalo.

Prosek testa je bio 6,3l benzina, sa gotovo konstantno uključenom klimom i dobrim procentom vožnjom kroz grad. Za 1.2 benzinski turbo motor ovo je jako dobar rezultat, pa se sa punim (45l) rezervoarom može računati na autonomiju od preko 600 km u kombinovanoj vožnji.

Polo 5

U poređenju sa konkurencijom, cena je primetno viša, naročito ako se u obzir uzme relativno bazični nivo standardne opreme. No, to bolje se uvek moralo platiti, pa kada na to dodamo i VW značku, sve je jasno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here