F1: Barikelo i Baton u novoj Hondi

0
3202
3178_1024sajt.jpg
NAS SPONZOR

Honda F1 tim je jutros na stazi Katalunja predstavio bolid za novu sezonu. Zanimljivo je da je Honda, za razliku od ostalih timova, za prvi test obezbedila dva identična nova RA106 bolida, želeći da demonstrira jednak odnos prema svojim vozačima. Neko vreme se u medijima špekulisalo o tome ko će biti prvi vozač Honda tima, pa je ovaj gest japanskog tima siguno razočarao novinare koji su položili opklade. Kao što je većini poznato ove godine će za Hondu voziti dugogodišnji Ferarijev vozač Brazilac Rubens Barikelo i Britanac Dženson Baton. Test i rezervni vozač tima za nastupajuću sezonu je Entoni Dejvidson. Hondin novi bolid RA106 i novi V8 motor RA806E su plod rada Hondinog centra stacioniranog u Engleskoj  i centra za istraživanje i razvoj u Japanu.

Kao i na dosada predstavljenim bolidima ostalih timova teško je uočiti značajne promene,  čak i kad je u pitanju zadnji deo u koji je smešten manji V8 motor. Vozačka postava japanskog tima deluje zrelo, a  kad je u pitanju Brazilac i veoma iskusno. Biće vrlo zanimljivo videti vožnje Rubensa Barikela sada kad se oslobodio stege drugog vozača tima. Na drugoj strani Baton je već dugo meta novinara i licitiranja njegove prave vrednosti kao vozača. Na njemu je da ove godine stvarno pokaže koliko može, naravno pod uslovom da je Honda dobro obavila svoj deo posla i obezbedila vozačima bolid sa kojim mogu parirati konkurenciji.

3165_1024sajt.jpg 

Rubens Barikelo (intervju pre početka testa):

"Ovo je veoma uzbudljiv dan za mene, jer je ovo prvi put da prisustvujem promociji automobila u zadnjih šest godina! Honda ima fantastično nasleđe kada je u pitanju auto moto sport i zaista je velika čast biti deo cele priče. Ne mogu da dočekam da probam novi bolid, jer sam u razgovoru sa našim tehničarima zaključio da imam dosta razloga da budem uzbuđen pred sezonu koja dolazi. Siguran sam da će to biti potvrđeno danas kada prvi put istestiram novi bolid."

3177_1024sajt.jpg 

Još slika u višoj rezoluciji novog bolida možete naći na adresi:

http://www.hondaracingf1.com

Prethodni tekstNovi VW Scirocco ide u proizvodnju!
Sledeći tekstNordschleiffe – detaljno uputstvo za vožnju !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here