Ženeva: Sportski Opel Adam sa 150KS

0
621
NAS SPONZOR

Opel je u Ženevi, pored ostalog, predstavio i sportsku varijantu modela Adam koju pokreće 1.4 Turbo ECOTEC koji omogućava maksimalnih 220kmč.

Perjanica Adam ponude nosi naziv Adam S što znači da Opel ostavlja prazan prostor za još ekstremniju varijantu koja bi nosila oznaku OPC. Do tada, 1.4 Turbo ECOTEC sa 150KS će biti zadužen za pogon najsnažnije varijante u ponudi.

Na sajmu je predstavljena proširena ponuda pogonskih agregata koju je obogatio novi trocilindrični turbo agregat u dve varijante, o čemu smo već pisali. Novi trocilindraš je zadužen i za pogon novog modela u ponudi Adam ROCKS.

1,4 litarski četvorocilindraš sa turbo punjačem proizvodi 150KS/220Nm što u kombinaciji sa malom težinom karoserije garantuje vrlo dobre performanse, pogotovu nakon što smo tokom testa modela Adam ustanovili da je Opel napravio vrlo dobru šasiju koja je najavljivala da može da pruži mnogo. Adam S se isporučuje u paketu sa šestostepenim manuelnim menjačem i integrisanim start/stop sistemom.

Novi motor poseduje napredne sisteme za kontrolu rada ventila na usisu i izduvu, turbo punjač integrisan u izduvnu granu, olakšani blok motora i plastičnu usisnu granu, a sve to kako bi se agregat učinio što kompaktnijim i lakšim. Motor poštuje EURO6 normative koji tek treba da stupe na snagu.

Izmene na karoseriji su takođe prisutne, kako bi se sportski karakter jasno istakao: crvena boja karoserije sa antracit sivim krovom, zadnji spojler, karbonska rešetka hladnjaka sa znakom, karbonska kućišta retrovizora, novi prednji spojler, umeci bočnih pragova i produženi zadnji branik, koji je „presečen“ upadljivom izduvnom cevi, kompletiraju postavku detalja modela ADAM S.

U kabini se nalaze prednja Recaro performantna sedišta u kožnoj i Morrocana izvedbi a primenjena je i jedinstvena Red ’n Roll tema dizajna modela ADAM S. Ona se sastoji od paketa kožne opreme koji obuhvata upravljač prekriven crvenom kožom, ručicu menjača i ručnu kočnicu, kao i karakteristična crvena i bela svetla na panelima vrata. Mnogi dodatni sofisticirani detalji omogućavaju dodatnu individualizaciju.

Izvor: Opel

Prethodni tekstCar Show: Toyota „Prava vrednost”
Sledeći tekstOpel i OnStar: Sveobuhvatno rešenje za funkcije u vozilu
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here