Škoda Fabia R2 za WRR Team

0
1307

Aktuelni šampioni Srbije u reliju, WRR Team, će od ove sezone nastupati na domaćim i inostranim takmičenjima u Škoda Fabia reli automobilu pripremljenom za klasu R2.

Vozačka posada Rabrenović/Radivojević je tokom proteklih nekoliko sezona dominirala domaćim reli takmičenjima koristeći vremešni Renault Clio grupe N3, ali je očigledno da su vožnju sa ovim automobilom „apsolvirali“ te je donešena odluka da se pređe za volan nešto modernije reli sprave.

Čačanska posada je tokom proteklih nedelja bila u potrazi za adekvatnim vozilom, vagajući između Renault Clio R3 i Škoda Fabia R2 reli automobila. Kako iz WRR tima kažu – nisu uspeli da obezbede Clio R3 vozilo, pa je nakon intezivnih testova ipak odabran nešto slabija Škoda Fabia pripremljena za R2 klasu.

Da podsetimo, Fabia R2 koristi atmosferski 1.6 16V agregat koji proizvodi 180KS, dok je Clio R3 opremljen sličnim 2.0 16V agregatom kao i onaj koji je do sada koristio WRR tim, s time da u ovoj izvedbi fabrički pripremljeni motor proizvodi 250KS.

Slovenački tim IK Sport će u potpunosti biti zadužen za održavanje i pripremu Škode, tako da će članovi WRR tima u potpunosti biti skoncentrisani da postižu što bolje rezultate.

Rabrenović je izjavio: „Testirali smo i Clio R3, ali se nisu sklopile sve kockice pa je odluka pala na Fabiu R2 i slovenački IK Sport u vlasništvu braće Kacin kao partnera u sledećim sezonama. Posada ostaje ista a moji mehaničari će pomagati IK Sport timu na takmičenjima. Kompletna logistika i održavanje Škode poverena je IK Sport-u tako da imamo više vremena za vožnju kojoj možemo u potpunosti da se posvetimo. Moram da izrazim žaljenje što jedan vrhunski automobil, kao što je moj Clio, nije ostao u Srbiji ali … “

Prvi utisci o novom automobilu su više nego pozitivni – “Clio smo prerasli i tu više nije bilo nepoznanica a samim tim ni izazova. Želimo dalje da napredujemo i verujem da je ovo korak napred. Škoda je poslednja evolucija ovog modela i pruža puno zabave. Sezonu 2014 ćemo iskoristiti kao godinu za upoznavanje na nekoliko probranih relija a 2015-te planiramo nastupe u nekoj međunarodnoj seriji tipa Mitropa KUP ili CEZ. Sigurno da ćemo se truditi da se pojavimo i pred domaćom publikom. Problem donekle prave i nova pravila FIA koja ne omogućavaju vozačima sa stranim licencama da se boduju u okviru domaćih šampionata a svima je poznato da ja nastupam sa licencom švedskog saveza.”

U narednih nekoliko nedelja tim će i zvanično objaviti program takmičenja za sezonu 2014.

Izvor: WRR Team

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here