ADAM ROCKS stupa na scenu

0
646
NAS SPONZOR

Opel će u Ženevi predstaviti novog člana Adam porodice – Adam ROCKS, koji je nakon prošlogodišnje premijere kao koncept vozilo upravo na ovom sajmu automobila uveden u ponudu zahvaljujućim odličnim reakcijama publike.

 

Najnoviji model u Opelovoj urbanoj porodici je 3,74 metra kratak automobil sa ogromnim životnim žarom – u gradu i van njega. Sa električnim Swing Top platnenim krovom koji se sklapa kao delom standardne opreme, prepoznatljivom karoserijom i 15mm podignutim podom, ADAM ROCKS otvara novi tržišni segment; ovo je prvi urbani mini-krosover sa troja vrata dužine ispod 4 metra.

Kako bi dodatno individualizovali njegovu unutrašnjosti, Opelovi dizajneri su razvili nove dizajnerske elemente, ukrase i sedišta koji su jedinstveni za ADAM ROCKS. Pored mnoštva inovacija koje podižu stepen bezbednosti i komfora u ADAM modelu – kao njegov hends-fri sistem za pomoć pri parkiranju (Park Assist) koji automatski parkira automobil – ROCKS takođe donosi i Opelov multimedijalni IntelliLink sistem nove generacije.

ROCKS ne donosi samo novi izgled i snagu u porodicu ADAM modela, već i pogonske tehnologije nove generacije. U njemu će se nalaziti Opelov novi trocilindrični 1.0 ECOTEC Turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem koji proizvodi 90 KS i 115 KS/166 Nm uz prosečnu potrošnju od samo 4,3 l/100 km.

Inspirisan podvizima agilnih „Parkour“ sportista koji koriste čitav grad kao njhovo igralište, karoserija novog ADAM ROCKS modela otvara novi segment – prostor u segmentu malih kola za urbana mini-krosover vozila sa troja vrata. Najkompaktniji model napravljen do sada sa kojim možemo da ga uporedimo je oko 40 cm duži. Robustnog izgleda, sa višim stavom i snažnim proporcijama, sa Swing Top krovom za brzu vožnju na otvorenom, privući će one koji traže ličnu slobodu „van poznatih i utabanih staza,“ dalje i od urbanih sredina.

Ono što je ključno za svrsishodan stav ADAM ROCKS-a je 15 mm podignut pod, što ovom vozilu daje veći klirens i širi, moćniji izgled. Delovi šasije su modifikovani ili ponovo podešeni – uključujući i dampere, amortizere, geometriju zadnje vuče i direktno upravljanje sa brzom reakcijom. Viši i širi izgled je ukombinovan sa 17-inčnim ili 18-inčnim alu-felnama. One se mogu dodatno personalizovati novim alu-felnama u „Wild“ dizajnu i različitim bojama koje su jedinstvene za ROCKS model.

Standardan platneni krov Swing Top pruža nesmetan pogled ka nebu iznad vas. Električni krov se sklapa preko dugmeta koje se nalazi kod vozača, skroz unazad sve do C-stubova za samo 5 sekundi. Otvarajući se ka nebu, ovaj stilizovan sistem nema negativan uticaj na krutost karoserije niti na funkcionalnost auta: prtljažnik zadržava kompletan raspon otvaranja kao kod hečbeka a zapremina prtljažnika ostaje nepromenjena.

Nakon njegove premijere u Ženevi, ADAM ROCKS će se naći u prodaji početkom leta, kada će i njegove cene biti objavljene. Proizvodnja će početi u avgustu 2014. godine u Ajzenahu, u Nemačkoj.

Izvor: Opel

Prethodni tekstToyota najavljuje novi Aygo
Sledeći tekstBMW 518d za 39.900€
Večni entuzijasta.