Volkswagen osvežio model Scirocco

0
458

Volkswagen je izvršio manje stilsko osvežavanje kupea Scirocco u regularnoj i R varijanti, uz ugradnju snažnijih ali efikasnijih motora. Prerađeni model imaće premijeru na automobilskom salonu u Ženevi, 40 godina od prezentacije originalnog automobila na istom mestu 1974. godine.

14vw scirocco1

Dizajneri su se oslonili na vizuelna rešenja sa Golfa sedme generacije i izvršili redizajn prednje svetlosne grupe. Ukoliko kupac odabere bi-ksenonska svetla, onda se unutar glavnih svetala nalaze LED dnevna svetla.

Na zadnjem kraju promene su takođe minimalne, ali svi modeli sada dolaze sa LED svetlima nazad i redizajniranim branikom. Poput Golfa, Scirocco sada ima amblem VW koji ima i funkciju otvaranja prtljažnika. Vizuelne izmene kompletirane su redizajnom instrument table i dodatkom nove grupe instrumenata iznad centralne konzole.

14vw scirocco2

14vw scirocco3

Scirocco R dobio je sličan kozmetički tretman, ali ima originalne branike i novi dizajn aluminijumskih naplataka. R verzija sada je opremljena snažnijim dvolitarskim turbo benzinskim motorom koji isporučuje 280KS – 15KS više nego do sada.

U ponudi su još tri benzinska i dva dizelska motora. Porodicu benzinaca čine još 1,4 litarski agregat od 125KS, novi dvolitraš od 180KS i dvolitarski TSI od 220KS. Od dizelaša ponuđen je 2.0 TDI u verzijama od 150KS i 184KS. Svi motori dolaze standardno sa šestostepnim manulenim menjačem, a pojedini modeli mogu da imaju sedmostepenu DSG transmisiju.

14vw scirocco4

Iako je snaga svih motora povećana, Volkswagen navodi da je potrošnja goriva smanjena za 19%, što znači da nabrojani agregati imaju deklarisanu potrošnju od 4,1l/100km do 8,1l/100km. Prodaja osveženog Scirocca kreće u maju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here