WRC: Polo R WRC spreman za novu sezonu

0
1371

Šampionski automobil iz prošle godine, VW Polo R WRC je predstavljen javnosti i ovoga puta sa ponosom nosi broj 1. Priliku da prvi put vidimo šampionski automobil u akciji imaćemo na pravom klasiku i WRC poslastici, reliju u Monte Karlu koji se vozi od 14. do 19. januara.

 

U odbranu titule VW kreće sa dorađenim šampionskim automobilom iz prošle godine. Polo R WRC sa 315ks je evolucija prošlogodišnjeg automobila koji se konstantno razvijao od trenutka pojavljivanja na reli takmičenjima, pre gotovo 12 meseci. Polo R WRC za novu sezonu ne odstupa od poznatog dizajna sa plavo sivim štraftama, a prošlogodišnji bilans je više nego uspešan; 10 pobeda na 13 voženih relija što je bilo dovoljno da se sve tri šampionske titule smeste u Volfsberg.

 

“Ako se ne krećete napred u poboljšanjima onda se krećete nazad,” rekao je šef VW Motorsport odeljenja, Jost Capito. “Kada je reč o tehničkim poboljšanjima ne možete dozvoliti da izgubite ni sekund. I pored činjenice da smo osvojili titulu prošle godine ne spavamo na lovorikama. Svaki pojedinac u timu žarko želi da vidi šta novi automobil može i gde stojimo u odnosu na konkurenciju, tj. u odnosu na Ford, Citroen i novog izazivača Hjundaji.”

Ono što je možda i presudno bilo prošle godine jeste pouzdanost VW automobila. Na 13 relija (10 voženo sa dva fabrička automobila i 3 relija sa 3 automobila) ekipa nije imala niti jednu havariju motora. Tokom cele sezone imali su samo jedan “kvar” (labavi konektor na elektronici).

Nova sezona WRC-a kreće 14. januara čuvenim relijem u Monte Karlu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here