Otkazan Race of Champions

0
1304
13roc_fin.jpg

Kraj takmičarske auto-moto sezone se već tradiocionalno obeležava jedinstvenom Trkom Šampiona (Race of Champions) koja okuplja velika imena auto-moto sporta, ali ove godine to neće biti slučaj. Race Of Champions je i ove godine zakazan za polovinu decembra na Tajlandu, ali zbog političkih nemira neće biti održan.

 

Kao i prethodne godine, ovogodišnja Trka Šampiona je trebalo da bude održana na Rajamangala stadionu u Bangkoku, ali zbog nestabilne političke situacije na Tajlandu, odnosno nemira u glavnom gradu Tajlanda, ovogodišnje Trke Šampiona neće biti. Protesti na ulicama Bangkoka su primorali Ministartvo sporta Tajlanda da otkaže ovaj specijalan događaj koji praktično zvanično stavlja tačku na takmičarsku auto-moto sezonu 2013. godine.

Koliko su nemiri ozbiljni govori i podatak da su zabeležena već tri smrtna slučaja usled nemira, pa je otkazivanje Trke Šampiona razumna odluka.

"Naše misli su sa narodom Tajlanda tokom ovog teškog perioda i nadamo se da će uskoro doći do mirnog rešenja. Race of Champions se bez prekida održava već 25 godina i trenutno radimo na pronalaženju rešenja kako bi ponovili prošlogodišnji uspeh nekog drugog datuma," glasi zvanično saopštenje organizotora.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here