WRC: Kubica neslavno završio svoj WRC debi

0
1543
13wrc_kubica.jpg

Robert Kubica je vrlo brzo završio svoj prvi reli u WRC automobilu. Bivši F1 vozač je prevrnuo svoj WRC DS3 Citroen na četvrtom specijalnom ispitu, a prvom koji je vožen u petak. Dobra vest je da je Kubica prošao bez povreda u ovom udesu, kao i njegov novi suvozač.

 

 

Kubica je već osvojio WRC2 titulu, a kako smo već pisali, nagrada za to je učešće na reliju u Velsu sa fabričkim timom Citroena. Svoj debi u automobilu WRC specifikacije, Kubica je počeo dosta dobro, na kraju prvog dana bio je na sedmom mestu. Iza Kubice su bila neka zvučnija imena WRC sveta kao što su Sordo, Novikov i Prokop. Na kraju prvog dana relija Kubica je izjavio kako mora još mnogo toga da nauči o reliju.

I to se potvrdilo kao tačno, jer je na prvom specijalnom ispitu sledećeg dana Kubica doživeo udes i završio učešće na reliju. 5km pre kraja četvrtog specijalnog ispita Kubica je izleteo i prevrnuo DS3 Citroen, a iz tima je došlo obaveštenje da su Kubica i Ferara (novi suvozač za ovu priliku) nepovređeni.

Još nije saopšteno da li će ekipa iskoristiti Reli2 pravilo, popraviti automobil i nastaviti učešće na reliju sa 30 minuta kazne!

Trenutno vodeći na reliju u Velsu je  Ožijer sa 13s prednosti u odnosu na drugoplasiranog Latvalu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here