BMW R nineT

0
901
Image

 

Nova mašina iz BMW Motorrad odeljenja je dizajnirana kako bi se obeležilo devet decenija rada kompanije. R nineT nudi snagu bokser agregata upakovanu u robusni ram kojeg krase detalji jasno povezani iz prethodnih motociklističkih poglavlja BMW moto odeljenja.

Za pogon je odabran "klasičar" – vazdušno hlađeni dvocilindar zapremine 1170 ccm proizvodi 110KS pri 7750 obrtaja i 119Nm pri 6000. Vazdušno hlađeni bokser je jasan omaž onome što je BMW Motorrad odeljenje radilo tokom proteklih 90 godina, od kako je 1923. Predstavljen R32. Naravno, motor proizvodi pozamašne količine obrtnog momenta već od najnižih obrtaja, a sve to začinjava prepoznatljivim zvukom, ali i položajem cilindara.

Image

Image

 

R nineT je klasičan roadset koji sa jedne strane nudi veoma modernu tehnologiju, dok sa druge strane nudi minimalistički pristup dizajnu koji prosto "vapi" za naknadnim doradama što vlasnika, što bajkerskih studija/tjunera. Naravno, BMW Motorrad će odmah ponuditi široku paletu dodatne opreme za one koji žele da se opreme željenim aksesorijama direktno od proizvođača.

Image Image

 

Klasičan izgled roadstera potvrđuje dupli izduv sa leve strane, a da je u pitanju vrhunski proizvod postarali su se slovenački majstori iz Akrapoviča koji su za potrebu R nineT modela koristili titanijum.

Transfer moderne tehnologije je prisutan i kod prednjeg točka gde je klasično telelever rešenje zamenjeno onim sa S1000RR modela tako da upside-down teleskopska viljuška nudi odlično prianjanje i izrazito tradicionalan izgled. Pozadi je jednostrano paralever ogibljenje, a pri prijektovanju se opet imalo u vidu modifikovanje pa je moguće umesto 5,5" širokog 17" točka postaviti 6".

Image

 

Kočioni sistem se oslanja na 4-klipne čeljusti sa plivajućim 320mm diskovima, a tu je i BMW Motorrad ABS sistem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here