Alfa Romeo 4C oborio rekord na Nirburgringu

0
672
13alfaromeo_4cnirburgring0.jpg
NAS SPONZOR

Alfa Romeo 4C postao je najbrži serijski automobil na Nirburgringu u klasi vozila sa motorom do 250KS, sa vremenom 8 minuta i 4 sekunde.

 

Ovo vreme je na nivou Alfinog najvećeg rivala, Porsche Caymana S i sekundu je brže od vremena odlazećeg BMW M3 sa V8 motorom. Alfa Romeo 4C koristi tjuniranu verziju turbo benzinskog motora od 1,75 litara koji isporučuje 240KS i 350Nm. Čak 80% snage dostupno je već od 1800 obrtaja.

13alfaromeo_4cnirburgring1.jpg
 

Za impresivne performanse nove Alfe zaslužna je lagana konstrukcija, u kojoj je maksimalno korišten karbon, pa je automobil težak samo 895kg. Brzi krug na Nirburgringu postignut je na pneumaticima Pirelli P Zero Trofeo, koji se mogu dobiti pri kupovini automobila.

Od sledeće godine iz Maseratijeve fabrike u Modeni godišnje će izlaziti 2.500 ovakvih Alfi. Evropa i Severna Amerika dobijaće 1.000 primeraka godišnje, a preostalih 500 biće distribuisano na ostala tržišta.

Pored standardne verzije, u budućnosti se može očekivati i dorađena varijanta za stazu, kao i Stradale varijanta za regularne puteve, koja će koristiti motor od 270KS. Ponuda će biti kompletirana kabrioletom tokom sledeće godine.

Prethodni tekstLamborghini Veneno roudster – prve fotografije
Sledeći tekstDTM: Timo Glok pobednik poslednje trke DTM šampionata

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here