11. etapa Dakara

0
4266
Image
NAS SPONZOR

Kod motorciklista  Alain Duclos je obezbedio svoju prvu pobedu na Dakar etapi, Dok pobedu na Bamako etapi kod automobila ponavalja pobednik te etape od prošle godine Giniel De Villiers. Kod kamiona Hans Stacez odnosi pobedu ostvarivši značajnu prednost u odnosu na svoje konkurente. Etapa koja je vožena od  Kayes do Bamako-a je bila ukupno 705km dugačka, a od toga je specijalni ispit bio “samo” 231km.

 

 

Alain Duclos, francuz rodom iz Malija je pre početka ove etape bio rešen da na ovoj deonici koja ide ka njegovom rodnom gradu Bamako-u ostvari što bolje vreme. Na njegovom petom Dakaru, Duclos se pokazao kao jedan od veoma bržih privatnika i na njegovo zadovoljstvo pobedom na ovom brzincu je uspeo da za sebe ostavi, bar na ovoj etapi, Marc Coma-u sa 1:27 minuta, Jonah Street-a sa 6:39 minuta i Chris Blais-a sa 8:24 minuta.

U generalnom plasmanu, Marc Coma je povećao svoje veđstvo i razlika je sada 34:24 minuta u odnosu na drugplasiranog Cyril Despresa koji je samo na ovoj etapi izgubio 13 minuta za vodećim.

Kod autombila, još jedan Afrički vozač je bio najbrži. Giniel De Villiers je sa svojim VW startovao sa pozicije osam obišao sve i uspeo da u generalnom plasmanu čvrsto zauzme treću poziciju sa 55:32 minuta ispred četvrtog Nani Roma-e. Peterhansel je izgubio 10 minuta vođstva u odnosu na drugoplasiranog u generalnom Luc Alphanda zato što je imao problema sa navigacijom. Peterhansel sada u generalnom plasmanu ima 25:09 minuta prednosti što može lako da se istopi u narednim etapama.

Holanđanin, Hans Stacey za volanom MAN kamiona je pobedio na ovoj etapi dok je Kabirov imao dosta problema tako da drugu poziciju u generalnom plasmanu preuzima Stacey i kasni za Chaginom 3:19:34 časova.

U četvrtak 12. januara se vozi etapa od Bamako-a do Labe-a koja je ukupno dugačka 872km, a specijal je 368km dugačak.

Prethodni tekstrFactor – Euro F3 2005 mod v2.0
Sledeći tekstConnaught Syracuse Type D GT
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here