WRC: Kubica u fabričkom Citroenu?

0
950
13wrc_kubica.jpg

Posle dosta dobrih rezultata u WRC2 klasi za Roberta Kubicu će se možda otvoriti mesto u fabričkom Citroen WRC timu. Prema izveštajima iz ekipe moguće je da će Kubica dobiti priliku da vozi fabrički DS3 pre kraja ove godine.

 

 

Poljski automobilista je trenutno angažovan u WRC2 šampionatu svetskog reli šampionata. I pored ovoga ne može se baš reći bivši F1 vozač, ali za Kubicu se stvara sve više mesta u reli takmičenjima.

Povodom ideje da Kubica dobije šansu u fabričkoj Citroen postavi, direktor Citroen tima, Iv Maton je izjavio: "Trenutno se Kubica bori za WRC2 titulu, i to je ono što je najbitnije za njega, ali ako bude osigurao titulu pre kraja sezone, zašto da ne?! Nismo do sada imali razgovore o tome, ali je moguće. Naravno da je on na užem spisku vozača za sledeću godinu, ali lično čekam da prođe reli u Nemačkoj kako bi videli šta ćemo sa  vozačima za sledeću godinu."

"Ako Robert nastavi sa tempom sa prethonih relija, normalno je da ga treba očekivai sa nama na nekoliko relija," dodao je Maton.

Kubica i pored dobrih rezultata u reliju ne računa u potpunosti da karijeru nastavi u reliju. "Nije istina da sam u pregovorima sa fabričik Citroen timom u vezi mesta za sledeću godinu, ne znam ni sam šta ću raditi sledeće godine," izjavio je jedan od miljenika F1 publike širom sveta.

Robert Kubica je ove godine uzeo učešće na četiri relija u WRC2 kagoriji. U dva relija je trijumfovao, a ima i jednotreće mesto.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here