2014 Volkswagen Beetle GSR

0
995
13vw_beetlegsr0.jpg
NAS SPONZOR

Volkswagen je posle 40 godina u ponudu uvrstio model Beetle GSR u upadljivoj crno-žutoj boji karoserije i nekim dodacima koji ovaj automobil čine različitim od standardne Bube.


Automobil koristi dvolitarski TSI motor od 213KS i 280Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 6,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 210km/h. Maksimalni obrtni momenat isporučuje se pri samo 1700 obrtaja, a šestostepeni manuelni menjač je deo standardne opreme. DSG menjač se dobija uz doplatu.

13vw_beetlegsr1.jpg

Volkswagen će napraviti samo 3.500 primeraka modela GSR za čitav svet. Ova oznaka upisana je na pragove, a automobil se vizuelno odlikuje i 19-inčnim Tornado aluminijumskim naplacima.

13vw_beetlegsr2.jpg

U kabini je ova specijalna Buba karakteristična po crno-žutoj kombinaciji boja, sportskim sedištima i upravljaču koji je obložen kožom. Sedišta su presvučena crnom kožom i imaju žute šavove. Instrument tabla preuzeta je iz Volkswagenove R linije, a crni tepisi imaju detalje u žutoj boji. Oznaka na upravljaču ukazuje na maloserijski pedigre ovog automobila.

13vw_beetlegsr3.jpg

VW Beetle GSR dolazi sa audio sistemom vrhuske klase marke Fender, otvorom za sunce na krovu, sistemom za pristup automobilu bez ključa, tasterom za pokretanje motora, ksenonskim svetlima, grejanjem prednjih sedišta, Bluetooth konekcijom i satelitskom navigacijom.

Prethodni tekstFordovi tjunerski paketi za Fiestu ST i Focus ST
Sledeći tekstF1: Rikardo najbrži drugog dana testa na Silverstonu