Vilijams izabrao Vurca

0
3193
vurc.jpg
NAS SPONZOR

U ponedeljak je zvanično potvrđeno da će Aleksandar Vurc biti rezervni i test vozač Vilijams Kosvort tima. Nakon pet godina provedenih u Meklarenu, Vurc je izgubio mesto test vozača, a njegovo mesto je preuzeo mladi i perspektivni Geri Pafet. Britanac nije završio posao eliminacijom Vurca iz tima, već je i ozbiljna pretnja dvojici vozača Meklarena: Montoji i Raikonenu. Ako uzmemo u obzir da je Alonso već potpisao ugovor sa Meklarenom, nije nemoguća opcija da 2007 bude potpuno promenjena postava vozača tima Rona Denisa.

Austrijanac Aleksandar Vurc će biti zamena vozačima Vilijamsa, Mark Veberu i Niko Rosbergu u slučaju povrede, a biće i treći vozač tima petkom, tokom nezvaničnih treninga. Treći vozač je dozvoljen Vilijamsu kao privilegija za osvojeno peto mesto u šampionatu konstruktora.

Ja sam oduševljen sporazumom koji smo postigli sa Aleksom”, izjavio je Frenk Vilijams.

Svi  u Vilijams timu verujemo da će on doneti veliki napredak timu u performansama vozeći za nas petkom i tokom predviđenih testova”, zaključio je vlasnik Vilijams tima.

Na drugoj strani Vurc izjavljuje: “ Već dugo želim da vozim za tim Frenka Vilijamsa, još od našeg prvog susreta tokom Međunarodnog sajma turing automobila 1996 godine, i presretan sam što će se moja želja sada i ostvariti”.

Osećam se prepun energije i spreman sam da budem deo Vilijamsovog pohoda u sezoni 2006 sa Markom i Nikom. Oni su veoma brzi vozači i verujem da zajedno možemo postići velike rezultate. Uloga test vozača je veoma odgovorna i već sam dobro upoznat sa njom, pa ću se u skladu sa tim truditi da prenesem svo stečeno iskustvo”.

Oduševljenje Aleksandar Vurca, koje se naslućuje u izjavi nije teško razumeti, s obzirom da je do skora bio vozač bez angažmana. Međutim, na drugoj strani, njegov angažman je značio eliminaciju Indijca Kartikejana, kome je ovo već drugo razočaranje nakon gubljenja mesta u Midlandu. Indijac ima finansijsku podršku od proizvođača "Tata Motors", ali je ona očigledno bila nedovoljna da mu sačuva mesto u timu.

Prethodni tekstSainz u vođstvu i dalje – Dakar 2.etapa
Sledeći tekstPrva etapa u Afrci – Dakar 2006

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here