Panonia Ring je sledeća stanica za Vesnića

0
1152
2012-04-27_08-00-25_-_img_2468.jpg
NAS SPONZOR

Nakon dva meseca ASK Sport Auto Vesnić se vraća u Mađarsku gde je i započeo pobednički niz u okviru Šampionata Centralne Evrope 2013. Sedma i osma trka serije ovoga puta se voze na stazi Pannonia Ring u samoj blizini austrijske granice. Dve pobede na Hungaroringu promovisala su Vesnića u prvog Srbina koji je trijumfovao na ovoj stazi. Isto se desilo i u Austriji na čuvenom Red Bull Ringu pa se samim tim očekuje da isti rezultat ponovi i na ovom takmičenju.

 

Cilj je jasan ali do konačnog uspeha kao i uvek predstoji težak put. I na ovoj stazi Milovan Vesnić će nastupiti po prvi put a situaciju dodatno otežava izuzetno komplikovan i zahtevan autodrom sa čak 18 krivina, napravljen pre svega za trke motociklista. Ovakav tip staze veoma je teško odmah „uhvatiti" pa konkurencija, pre svega iz Mađarske, Češke i Austrije ima ogromnu prednost. Naravno sve to predstavlja dodatni izazov i motiv za ceo tim da se još jednom dokaže na evropskoj sceni i nastavi trend dobrih rezultata sa početka sezone. Kompletna ekipa iz Srbije put Mađarske kreće već u četvrtak da bi petak pred početak zvaničnog programa iskoristila da se na nezvaničnim treninzima što bolje upozna sa Pannonia Ringom i automobil najbolje moguće prilagodi uslovima koje ova staza nudi.

 

pannoniaring2.jpg

 

pannoniaring1.jpg

I na ovoj trci organizator je predstavio program koji se u potpunosti razlikuje od predhodnih takmičenja u sezoni. Ovoga puta subota 15. 6. će biti definitivno najnaporniji dan. Već u 8h zakazani su prvi zvanični treninzi gde će vozači za 30 minuta pokušati da postignu što bolje startne pozicije za trku koja počinje samo par sati kasnije, tačnije u 11.35h. Verovali ili ne, drugi trening je istog dana u 16.50h, za trku koja se vozi u nedelju sa početkom u 9.20h. Time se takmičari u klasi D4-2000ccm Šampionata Centralne Evrope stavljaju u situaciju da se tokom subote dobro paze na stazi i nadaju da neće doći do nekih tehničkih problema sa automobilima jer vremena za reakciju gotovo da nema.  

 

sajamsportauzice.jpg

Profesionalni odnos ASK Sport Auto Vesnić je već godinama unazad dobro poznat pa je  automobil još jedanput detaljno pregledan i u Mađarsku odlazi potpuno spreman u okršaj sa Lotusima i automobilima novije specifikacije S2000. Nadamo se da će i ovoga puta u rukama srpskog asa konkurencija gledati u auspuh stare, proverene trkalice.

 

Vesnić na Pannonia Ring ide sa maksimalnih 100 bodova iz četiri trke i verujemo da će se skor nakon vikenda pred nama dodatno uvećati a srpska zastava i himna ponovo oriti Mađarskom.

 

Pauzu između takmičenja Vesnić je iskoristio za mnoge vansportske aktivnosti a pored testova automobila u ulozi stručnog konsultanta zajedno sa svojim timom je učestvovao i na Sajmu sporta u Užicu gde mu je uručeno i posebno priznanje za doprinos razvoju i popularizaciji sporta.

 

Izvor: ASK Sport Auto Vesnić

 

Prethodni tekstNove tehnologije Mercedesa S klase (VIDEO)
Sledeći tekstPeugeot RCZ R spreman za premijeru