Predstavljen Seat Leon Cup Racer

0
1083
13seat_leoncupracer0.jpg

Seat je predstavio Leon Cup Racer, trkačku verziju svog hečbeka, kojoj je izvađen standardni enterijer i ugrađen jači motor. Premijera je upriličena na festivalu Worthersee u Austriji, a automobil će moći da se vozi na trkama od 2014. godine.

 

Početna cena Seat Leon Cup Racera je 70.000 EUR. U automobil je ugrađen dvolitarski turbo motor od 330KS, a snaga se preko šestostepenog DSG menjača prenosi na prednje točkove. Automobil će imati i elektronski kontrolisani diferencijal.

13seat_leoncupracer1.jpg

Kasnije će biti predstavljenja i endurans varijanta po ceni od 95.000 EUR. Ona će imati isti motor, ali će biti opremljena sekvencijalnim menjačem i mehaničkim diferencijalom ograničenog proklizavanja.

Cup Racer je zasnovan na Leonu sa pet vrata i dobio je naplatke od 18 inča i kolotrag širi za 40mm u poređenju sa standardnim automobilom. Izvršeno je i nekoliko aerodinamičkih unapređenja s ciljem da se poveća vertikalna sila pritiskanja i protok vazduha ka motoru i kočnicama. Ugrađeni su veliki spojleri na prednjem kraju i krovu, kao i veliki usisnici vazduha sa obe strane prednjeg odbojnika.

13seat_leoncupracer2.jpg

Enterijer je potpuno sportski, sa “kadicama” i bezbednosnim kavezom. Ugrađeni su novi TFT ekran i multifunkcionalni upravljač, kako bi vozač u svakom trenutku pred sobom imao najvažnije parametre.

Šef sportskog odelјenja u Seatu Haime Piug (Jaime Puig) izjavio da je moguć dodatni razvoj ovog automobila da bi se formirao svetski šampionat sa ovakvim automobilima opremljenim 1,6 litarskim motorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here