Predstavljena nova Mazda 6

0
1195
Image

 

Uoči otvaranja Međunarodnog Salona automobila u Beogradu, premijerno je prikazana nova generacija Mazde 6. Istovremeno, Mazda je predstavila novi prodajno servisni centar, Dipem, što znači da će japanska marka ponovo imati ovlašćenog prodavca i servisera u glavnom gradu, nakon nekoliko meseci pauze.

Image
 

Firma Dipem iz Čačka je unapredila svoju saradnju sa kompanijom Mazda, pa je pored salona u Čačku, sada prisutna i u Beogradu. Novi salon se nalazi na Vidikovcu (u visini OMV pumpe na Ibarskoj magistrali), u Patrijarha Joanikija 17D. Novi centar će pružiti sve neophodne usluge održavanja Mazda vozila uključujući mehaničarske usluge, limarsko-lakirerske radove, vulkanizera i praonicu sa auto kozmetikom.

Image

Image

 

Koreografija koja je prethodila otkrivanju nove Mazde 6 je jasno govorila da je u pitanju japanski automobil, ali i da je pokret veoma važan element dizajnerskog jezika Mazde. Nova generacija i pored 4,9m dugačke karoserije nudi veoma malu (1300kg) težinu vozila tako da je nova "šestica" među najlakšim automobilima iz D segmenta.

Image

Image

 

Za pogon su zaduženi novi Skyactive agregati, a na raspolanju su 2,2 litarski dizelaši sa 150 i 175KS upareni sa manuelnim, tj. automatskim menjačem – respektivno. Novi model se odlikuje izuzetnom ekonomijom – samo 3,9l je deklarisano za dizel sa 150KS! Oprema je izuzetno bogata, a novitet su i neki napredni sigurnosni sistemi kao što je aktivni (radarski) tempomat, kao i iELOOP sistem regeneracije energije prilikom kočenja.

Image

Image

Image

 

U ponudi su, pored dva dizel motora, i dva benzinca (SkyactiveG) zapremine 2 i 2,5 litara koji proizovde 145KS/165KS i 192KS. Svi motori se mogu poručiti u kombinaciji sa automatskim ili manuelnim menjačem (2.0 sa 145KS isključivo manuelni, 2.5 benzinac isključivo sa automatskim).

Image

 

Cene kreću od 21990€ za bazni benzinac, preko 23.990€ za bazni dizel pa do 33490 za top opremljeni dizel model.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here