Predstavljen novi Auris

0
2093
13auris00.jpg

Kompanija Tojota Srbija predstavila je domaćoj javnosti novi model Tojote Auris. Naslednik prethodnog modela je na više polja poboljšan i dolazi spreman za žestoku konkurenciju u C segmentu.

 

Tojota se potrudila da prezentaciju napravi malo dinamičnijom nego što je to uobičajeno, pa je ona podrazumevala put u Suboticu. Novi model Aurisa predstavlja, može se reći i prekretnicu u filozofiji Tojote. Prethodna generacija je imala blag karakter kada se uporedi sa naslednikom. Izuzetno agresivne linije krase novi model odakle god da se pogleda.

 

13auris11.jpg

 

Spoljašnost novog Aurisa, kao što smo napomenuli, krase dosta agresivne linije. Dodatno na tu agresivnost utiče i niže težište u poređenju sa odlazećim modelom. Težište novog Aurisa je niže za 55mm. Pored agresivnijeg dizajna ovo dosta utiče na dinamiku vožnje. Što se gabarita tiče novi model je za 30mm duži od prethodnika, pa dužina iznosi 4275mm, uz zadržavanje istog međuosovinskog rastojanja od 2600mm. Na poboljšanje u vožnji utiče i smanjenje težine vozila u proseku za 40 kg. Prednju masku krase LED dnevna svetla, veliki znak Tojote kao i hromirani delovi oko trapezoidne maske u braniku.

 

13auris17.jpg
13auris14.jpg

Uvodnu reč na prezentaciji novog modela imao je direktor Tojota Srbija, Boban Radoičić koji je naglasio da je novi Auris na svim poljima bolji od svog prethodnika. Kao posebnu stavku g. Radoičić je izdvojio dostupnost kompletne pogonske game odmah po lansiranju novog modela. Naime, Auris je već od početka prodaje dostupan kao benzinki, dizel i hibridni automobil. Od benzinskih agregata dostupni su 1.33-litarski Dual VVT-i agregat od 99ks. Jaču benzinsku varijantu predstavlja 1.6-litarski Valvematic motor sa 132ks. Dostupni dizel agregati su 1.4 D-4D sa 90ks i obrtnim momentom od 205Nm, kao i 2.0 D-4D sa 124ks koji po fabričkim odacima ima potrošnju od 4,3 litara na 100 pređenih kilometara. Hibridni model u sebi ima 1.8-litarski benzinski agregat i dva elektro motra. Što se tiče prenosa, svi motori dolaze upareni sa 6-stepenim manuelnim menjačem, dok postoji mogućnost izbora automatskog MultiMode menjačkog sklopa kao i MultiDrive S CVT kontinualnog varijabilnog prenosa. 

 

13auris6.jpg
13auris8.jpg

Nova genracija Aurisa nudi i bogatiju opremu već od baznog paketa opreme. Dostupni paketi opreme su Terra, Luna, Style, Sport i Sol. Početna cena za novi model Aurisa iznosi 14.200€, a ona podrazumeva 1.33-litarski benzinski agregat i Terra paket opreme. Što se dizela tiče, njihova cena startuje od 17.100€ koliko treba izdvojiti za 1.4 D-4D agregat i Terra paket opreme. 

 

1 COMMENT

  1. Mi imamo Toyota Auris i jako smo nezadovoljni njime.
    Pa ljudi dajte molim vas , TCA Fanovi iz Toyota više nikome ne preporučuju Auris. Evo šta oni misle na njihovom sajtu : http://www.toyota-adria.com

    I mi smo se naslušali njihovih hvalospeva o Toyota-i ! A i oni ih više ne hvale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here