Detroit: Hyundai HCD-14 Genesis koncept

0
679
13hyundai_hcd140.jpg

Hyundai je iskoristio sajam automobila u Detroitu za prezentaciju konceptualne limuzine HCD-14 Genesis, koja najavljuje stilske karakteristike budućeg serijskog modela, koji se može očekivati na tržištu sledeće godine.


Reč je o sportskoj limuzini sa kupeovskim profilom, dugačkim poklopcem motora, LED svetlima i skrivenim ručkama zadnjih vrata. Korejski proizvođač opisuje ovaj dizajn kao "fluidnu preciznost" i "tečni metal".

13hyundai_hcd141.jpg

Futuristički izgled spoljašnosti nastavlja se i u kabini, čiji je dizajn maksimalno pojednostavljen, uz mnoštvo zaobljenih površina i mekih uglova. Kvalitet kože i materijala upotrebljenih u kabini odmah svrstavaju HCD-14 Genesis u premijum segment. Inženjeri su eliminisali tradicionalne tastere i džojstike na centralnoj konzoli i odabrali intuitivni interfejs koji omogućava vozaču da se bolje koncentriše na dešavanja na putu.

13hyundai_hcd142.jpg

Ova nova tehnologija prati pokrete vozača i može da ih memoriše za izvršenje određenih funkcija, koje se inače obavljau manuelno, poput upravljanja satelitskom navigacijom, audio sistemom, čak i funkcijama povezanog pametnog telefona.

13hyundai_hcd143.jpg

Hyundai HCD-14 Genesis je opremljen petolitarskim V8 agregatom sa direktnim ubrizgavanjem i povezan sa osmostepenim automatskim menjačem. Servo je podesiv u više modova i, zajedno sa niskoprofilnim gumama, osigurava dobar osećaj o onome što se dešava ispod prednjih točkova. Cevi izduvnog sistema obložene su keramikom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here