Detroit: Audi RS7

0
870
13audi_rs70.jpg

Audi je premijerno prikazao novi model RS7 na Sajmu automobila u Detroitu, čime je RS linija povećana na šest modela. Najznačajnija odlika automobila je snaga od čitavih 560KS koju dobija iz V8 četvorolitarskog motora.


Motor sa dva turba isporučuje maksimalni obrtni momenat od 699Nm, što znači da je RS7 jači od S8 za 40KS i 47Nm. Maksimalna snaga isporučuje se u rasponu od 5700 do 6700 obrtaja, a maksimalni obrtni momenat dostupan je već od 1750 obrtaja.

13audi_rs71.jpg

Osmostepeni Tiptronic menjač šalje snagu na sve točkove, a quattro pogon je standardan. Audi RS7 ubrzava od 0-100km/h za 3,9 sekundi, a maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 250km/h. Ukoliko kupac odabere paket Dynamic, maksimalna brzina se povećava na 280km/h, a sa paketon Dynamic Plus na 306km/h.

Uprkos ovim impresivnim performansama, Audi tvrdi da novi model u proseku troši umerenih 11,8 litara goriva na 100km zahvaljujući primeni stop-start tehnologije i deaktivaciji cilindara pri manjem opterećenju. Pri niskim i srednjim brzinama cilindri broj 2,3,5 i 8 se isključuju iz rada.

13audi_rs72.jpg

Kupci mogu da biraju vazdušno ogibljenje koje spušta automobil za 2 centimetra pri većoj brzini i obuhvata adaptivne amortizere koji osiguravaju vrhunsku kontrolu tokom vožnje. Druga opcija je konvencionalno sportsko ogibljenje sa čeličnim oprugama i amortizerima koji su podesivi u tri nivoa.

U standardne aluminijumske naplatke od 20 inča smešteni su kočioni diskovi koji napred imaju prečnik od 390mm i upareni su sa šestoklipnim čeljustima. Opciono se mogu dobiti naplaci od 21 inča i karbon-keramičke kočnice. Standardne kočnice stižu sa čeljustima u crnoj ili crvenoj boji, a karbon-keramičkoj varijanti čeljusti su sive.

13audi_rs74.jpg

Radi smanjenja težine, karoserija Audija RS7 napravjljena je od kombinacije aluminijuma, ojačanog čelika i ultrasnažnog čelika. RS7 se razlikuje od modela S7 po jedinstvenim prednjim i zadnjim branicima, crnom prednjom rešetkom saćastog dizajna, zadnjim spojlerom i difuzorom, kao i cevima izduvnog sistema elipsastog oblika.

Kupci mogu da biraju između deset boja karoserije, uključujući opcionu Dejtona mat sivu. Dodatnu personalizaciju mogućavaju paketi sa mat aluminijumskim i karbonskim stilskim rešenjima. Karbonski paket donosi i restilizovani prednji spliter i difuzor, a moguće je dobiti i karbonska kućišta retrovizora.

13audi_rs73.jpg

U kabini, sportska sedišta presvučena su crnim alkantarom i kožom i prošivena u dijamantskom dezenu. Postoje i opcije Valkona kože u crnoj ili srebrnoj boji sa crnim ili srebrnim alkantarom za unutrašnju oblogu krova. Kabina je standardno opremljena umecima od karbona.

Na listi standardne opreme su HID svetla, Audijev unapređeni sistem asistencije pri parkiranju, trozonski klima-uređaj i Audijev audio sistem. Od dodatne opreme izdvjajaju se prikazivanje parametara vožnje na vetrobranu, paket koji unapređuje komfor, audio sistem marke Bang & Olufsen i prethodno pomenuti paketi Dynamic i Dyunamic plus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here