Prvi utisci: Honda Civic Sedan 1.8 Elegance

0
5591
civic0.jpg

Kada jedan automobil dogura do svoje devete iteracije to nije mala stvar. Honda je sa svojim Civic modelom kroz više decenija dokazivala kvalitet, pa je to slučaj i sa devetom generacijom ovog modela. 

 

 

Na testu je ovog puta Sedan karoserijska varijanta Sivik modela, koja je uvek važila za nešto konzervativniju verziju hečbek brata. Priliku da prvi put provozam ovaj model imao sam na predstavljanju na stazi Navak i tada smo se upoznali sa sportskim srcem ove Honde. U pitanju je 1,8-litarski i-VTEC agregat koji brojnim modernizacijama razvija 142ks. Honda se, za razliku od brojne konkurencije, i dalje drži "starih" motora, ne pokušavaju previše da eksperimentišu dmanjivanjem radne zapremeni i ugradnjom turbo punjača, ali izgleda da je samo pitanje vremena kada će to učiniti.

civic.jpg

Vratimo se malo na sam automobil. Dizajn sedan varijante Sivika je generalno gledano američki, sam stil karoserije, prepusti, sve to deluje kao da je pravljeno za prodaju u Americi. Prednji kraj automobila prilično podseća na aktuelni model Akord. Posle osme generacije Sivika, realno, i nije bilo moguće napraviti nešto spektakularno, jer je taj automobil bio daleko ispred svog vremena. Deveta generacije je u principu evolucija, dok je osma bila revolucija, i to kakva. Enterijer novog Sivika je u istom stilu kao i spoljašnjost, i podseća na koncept vozila sa kraja devedesetih. Mnogo raznobojnih info displeja, kontrolna tabla u dva nivoa i sl. 

civic2.jpg
civic1.jpg

Polje gde novi Sivik prijatno iznenađuje je sama vožnja tj. performanse, a činjenica da je Honda pribegla većoj zapremini motora je glavni razlog za to. Pomenuti 1,8-člitarski agregat je i jedini koji se može poručiti tako da kupcima i nije ostavljen preveliki izbor. Kako to kod japanskih automobila i jeste čest slučaj, paketi opreme su jasni i tu nema previše "štikliranja". Dostupna su tri nivoa opreme, Elegance, Lifestyle i Executive. Na testu je bio osnovni Elegance model, ali je u njemu sadržano gotovo sve što je vozaču potrebno. Ono što je uvek bio "problem" kod Hondinih automobila je cena, koja za novi Sivik Sedan startuje od 18.990€.  

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here