RoC: Fetel i Šumaher pobednici kupa nacija

0
986
12roc_nc.jpg

Mihael Šumaher i Sebastijan Fetel su po šesti put zaredom osvojili kup nacija na ovogodišnjoj trci šampiona. Ceo događaj je prošao u apsolutnoj dominaciji nemačkih vozača.

 

Ovogodišnja trka šampiona organizovana je, kao što smo već pisali , u Bangkoku na Rajamangala stadionu. Nemački duo, Fetel i Šumaher dobio je svaku bitku ove godine. U finalu su pobedili Francusku. Prva runda u finalu bila je između Šumahera i mlađeg F1 kolege, Romana Grožeana. Prva runda finala podrazumevala je KTM X-bow  vožnju, a Grožean je imao dosta dobar tempo, čak i šansu da pobedi, ali je dosta proklizao u poslednjoj krivini i tu izgubio dragoceno vreme. Druga runda finala je bila između Fetel i WRC vozača, Sebastijana Ožijera, koju je Nemac bez većih problema dobio.

 

12roc_nc1.jpg

 

Šumaher je na pitanje da li će se takmičiti i sledeće godine na RoC događaju, odgovorio: "Naravno, moramo doći. Moj srećni broj je sedam, tako da ćemo forsirati." Najveća pretnja Nemačkoj je bila ekipa Australije. Australiju su predstavljali Džejmi Vinkap, šampion V8 Supercar šampionata, i legenda motorciklizma, Mik Duan, petostruki šampion kraljevske klase. Fetel je u polufinalnoj borbi zakačio barijeru, ali je ipak uspeo da nastavi i da dođe do pobede.

 

12roc_nc3.jpg

 

Loš rezultat zabeležila je ekipa Velike Britanije u sastavu Dejvid Kultard i Endi Prio. Oni su uspeli da dođu do samo dve pobede, a na kraju su ispali i pored pobede jer su obojica imali kontakt sa barijerama što rezultuje dodavanjem vremena na krajnji rezultat. Kako to već tradicionalno ide, posle kupa nacija sledi i prava trka šampiona, koja je na programu sutra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here