Prvi utisci: Kia Cee`d 1.6 CRDi EX Maxx

0
14430
ceed0.jpg

Najsvežiji izazivač u Golf klasi je pred nama. Kia novim modelom Cee`d žestoko preti automobilu po kojem je klasa i nazvana. Kompetno dizajniran u Evropi, novi Cee`d jasno daje do znanja da je tržište starog kontinenta izuzetno bitno za Kiu.

Novi Cee`d je predstavljen još u junu i tada smo imali prilike da provozamo 1.4-litarski benzisnki model. Ovoga puta na test nam je stigla najjača dizel verzija, 1.6 litarski CRDi agregat. Da ceo paket bude kompletan test model je u najjačem, EX Maxx paketu opreme. Spoljašnost novog Cee`d-a krase izuzetno agresivne linije, sa svih strana automobil deluje izuzetno dinamično. Kada se sagleda ceo dizajn vidi se jasni cilj Kia dizajnera, a to je Evropa.

 

ceed3.jpg

 

Što se motora tiče, kao što smo pomenuli u pitanju je 1.6 litarski dizel agregat koji odlično pristaje ovoj karoseriji. CRDi agregat je uparen sa 6-stepenim menjačem, a snaga koja dolazi na prednje točkove iznosi 128ks. Uz obrtni moment od 260 Nm, ova mašina deluje kao izuzetan izbor i za duža putovanja. Po podacima proizvođača Cee`d se u gradskoj vožnji zadovoljava sa 4,9l/100km.

 

ceed2.jpg

 

Kia će ovim modelom kupce pretežno privlačiti izgledom, jer se automobil jasno izdvaja iz mora ponude. Ali i performanse i tehnička rešenja su vredna pomena. Još jedna stvar koju treba spomenuti je cena. Ako se uzme u obzir da je test model imao najjaču verziju dizel motora i najviši paket opreme onda cena od 21.290€ ne treba da predstavlja podatak kojim bi se kupac zaprepastio. Navedeni iznos podrazumeva između ostalog i elektro podesiva sedišta, memoriju istih, kameru za vožnju u nazad, dosta "smart" opcija kao što su, pametni ključ i pomoć pri parkiranju. Uz to ide i navigacija sa mapama kompletne Evrope, zaista sve što se može poželeti, to naravno ima i svoju cenu.

 

ceed1.jpg

 

Obzirom da je novom Ceedu glavni adut izgled, možete pogledati galeriju, dok se ne kompletira test ovog zaista interesantnog automobila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here