Prvi utisci: Renault Megane 1.2 Tce 115 GT Line

0
15730
meganeberline0.jpg

Renault Megane Berline model za 2012. godinu je stigao na NK test, a najbitnija stavka kod ovog modela je definitivno motor. Manja zapremina, turbina, veći obrtni moment i više snage od 1.6 motora umesto koga TCe agregat nastupa deluje prilično interesantno.

 

Generalno gledano u odnosu na prethodnu generaciju kozmeticke intervencije nisu toliko značajne, više su izražene one ispod lima. Ista stvar se odnosi i na enterijer koji nije pretrpeo izmene, to je i dalje onaj Megane koji je poznat vozačima. Međutim test primerak je bio u najjačem paketu opreme sa dodatkom GT Line paketa, pa je mala monotonija, koja je realno prisutna u Meganu, razbijena. Prvo se primećuje dvobojni kožni enterijer i RS sedišta koja izuzetno dobro drže vozača na mestu. Kombinacija svetlo-tamne kože jeste prijatna za oko, ali prilično loša ideja za održavanje.

meganeberline1.jpg

No, kao što sam naglasio najbitnija stavka kod redizajna je promena palete motora. Konkretno u test vozilu se našao TCe benzinski turbo agregat sa 115 KS. Na papiru podaci koje je Reno izneo za ovaj motor su impresivni. Ovo je ujedno i najjači motor te zapremine (1.2l) na svetu, za sada. Priznajem da sam bio malo skeptičan kada sam pročitao zapreminu, odmah mi je palo na pamet kako tako male zapremine i veće karoserije ne ispadaju baš najsrećnija kombinacija. Međutim već posle par dana vožnje me je TCe 115 razuverio. Motor se prilično lepo ponašao u gradskoj vožnji i ubrzanja su izuzetna za gradske uslove vožnje.

meganeberline2.jpg

U poslednje vreme termin "udobna francuska kola" baš i ne pije vodu. Vešanje Megane Berline je prilično tvrdo trimovano (GT Line se isporučuje sa tvrđim oprugama, prim.ured.) i najmanja neravnina na kolovozu dolazila do upravljača i sedišta vozača. Ono što je nekima mana, drugima može biti prednost, naravno posledica tvrog vešanja je odlična upravljivosti. Obe ove stvari su naravno vezane za prilično veliku dimenziju pneumatika koja je bila na test vozilu, 205/50/R17.

Cena ovako "napakovanog" Megana iznosi 18.965€, dok osnovna verzija sa Tce 115 motorom podrazumeva Dynamique opremu (što je treći nivo od četiri), a cena je 15.590€. 

Galerija slika je već postavljena, a dok ne objavimo kompletan test možete uživati u prilično lepom izdanju osveženog Megana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here