Prvi utisci: VW Golf 1.2 TSI Trendline

0
14732
Image

 

Šesta generacija VW Golfa je na samom zalasku, ali smo i pored toga na test je stigao upravo ovaj model zbog izuzetno zanimljivog pogonskog agregata, koji će zameniti postojeći 1,4 litarski atmosferski benzinac.


Direktno ubrizgavanje i turbo punjači su zaštitni znak VW koncerna, tako da nije za čuđenje što u gami benzinskih motora ima sve manje atmosferskih motora. Prilikom predstavljanja šeste generacije najavljivan je 1,2 litarski TSI sa 105KS. Međutim, na iznenađenje
članova redakcije, u test vozilu je bila varijanta sa 85KS, koja se relativno skoro pojavila u ponudi.

Image

 

Iz prakse (sa promocije Seat Leon modela, tačnije) znali smo da 1.2 TSI sa 105KS uspešno pogoni modele iz C segmenta, ali smo bili pomalo skeptični da li će i varijanta sa 20KS/15Nm deficita biti dovoljna za Golf karoseriju. Sa druge strane, motor koji je zamenjen, 1.4 16V proizvodi još manje obrtnog momenta i to na višim obrtajima, tako da su "suve" specifikacije govorile da nema mesta skepsi.

Image

 

I pored toga što je automobil bio na relativno kratkom testu, dvodnevno smenjivanje članova redakcije za volanom Golfa su obezbedili da se na njegovom kilometar satu pojavi 450km više nego što je imao pre testa. Više nego dovoljno da vrlo dobro procenimo mogućnosti novog motora u, poznatoj, sada već staroj, karoseriji.

Image

 

Prosečna potrošnja koju smo zabeležili je 7,5l što je odličan rezultat. Treba imati u vidu da je oko 300km voženo po najvećim gradskim gužvama, koje ne jenjavaju i pored sve skupljeg goriva. Potrošnja pri brzini od 140kmč iznosi 8l, što u kombinaciji sa relativno niskih 3000 obrtaja u petom stepenu garantuje i prilično tiho putovanje. Ukoliko želite da postižete rekordno niske potrošnje, potrebno je da autoputem vozite 90-100kmč, pa će u tim uslovima potrošnja biti blizu deklarisanih 5l.

 

Sve u svemu, smatram da je 1.2 TSI vrlo dobra zamena za 1.4 16V. U odnosu na prethodnika, 1.2 TSI nudi daleko živahnije ponašanje u gradskoj vožnji, bolju ekonomiju i lakše preticanje na magistralnim pravcima. Varijanta sa 105KS će ponuditi još bolje performanse, ali je ona i skuplja oko 1500€.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here