Prvi utisci: Peugeot 208 1.6 eHDI Allure

0
11249
peugeot_208_0.jpg

Novi model popularne Pežo 200 serije je na NK testu, u pitanju je model 208. Modeli iz 200 serije su oduvek imali dosta poklonika kod domaćih kupaca, a 208-ca ima dosta aduta da nastavi tu tradiciju.

Ono što je prvo primetno kod novog modela je njegov spoljašnji dizajn, koji je dosta interesantan. Detalji na karoseriji i linije više pripadaju nekoj luksuznijoj kategoriji vozila, a ne gradskom automobilu. Automobil spolja odiše dosta velikom dozom luksuza, a za to je u mnogome zaslužan prednji kraj koji podseća na dosta većeg i luksuznijeg Pežo rođaka, model 508.

peugeot_208_1.jpg

Dizajn spoljašnjosti je prvi veliki adut 208-ice, dok drugi definitivno predtavlja dizajn i kvalitet enterijera. Najveća pohvala ide na račun sedišta koja su izuzetno udobna i sa dosta naglašenim bokovima. Enterijerom dominira sportska nota, a posebno valja naglasiti volan koji je prečnika samo 35cm. Automobil na testu je bio u Allure opremi, što predstavlja najskuplji nivo opreme. Oprema između ostalog podrazumeva i dodatno tonirana zadnja stakla, 16" aluminijumske felne i dvozonski automatski klima uređaj.

peugeot_208_3.jpg

 

Image Image

Centralnom konzolom dominira touch screen displej koji je zadužen za multimediju u automobilu. A pored standardnih mogućnosti radjia, mp3 reprodukcije i bluetooth povezivanja treba izdvojiti i mogućnost pregledanja slika sa USB-a.Motor u test automobilu je 1.6 eHDI agregat sa 92ks koji uparen sa petostepenim menjačem, dok postoji i varijanta sa 115ks koja koristi šestostepeni prenos. Oprema i ugrađeni motor dižu cenu 208-ice na 17.000€ na koju treba odati još 280€ za metalik boju, ali treba imati u vidu zasita visok nivo opreme i izuzetan 1.6 dizel agregat. U vozilu je prisutan i Stop&Start sistem koji privremeno zaustavlja rad motora i tako utiče na potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova. Suma koju treba izdvojiti za bazni model sa 1.0 benzinskim motorom i 3-vratnom karoserijom iznosi 10.950€.  

 

 

 

 

                                                                 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here