Dušan Borković – Šampion Evrope na brdskim stazama

0
1279
Image

 

Poslednja trka šampionata, vožna u Hrvatskoj, je ozvaničila titulu Šampiona Evrope na brdskim stazama za domaćeg vozača, Dušana Borkovića.


Srbija je po prvi put dobila šampiona Evrope u automobilizmu. Najbrži Srbin Dušan Borković je u Buzetu (Hrvatska) na poslednjoj trci Šampionata Evrope na brdskim stazama zvanično postao prvak Evrope. Sjajnu sezonu krunisao je velikom proslavom na kraju trke zajedno sa više hiljada navijača, velikim brojem novinara iz Srbije i regiona, kao i predstavnicama kompanije NIS, koji su ga podržavali do evropskog trona.

Image

 

Po završetku poslednje trke Borković je izašao iz automobila i otvaranjem pobedničkog šampanjca započeo slavlje. Navijači iz Hrvatske, Srbije i drugih zemalja su mu ovacijama i paljenjem baklji čestitali titulu i 28. rođendan.

Presrećan sam što smo osvojili još jedan cilj, što smo osvojili još jedan vrh. Srbija je postala najbolja i u automobilizmu. Na početku sezone obećao sam da ću Srbiji doneti titulu evropskog šampiona i to sam ostvario. Obećao sam i da ću dati sve od sebe da popularišemo automobilizam u Srbiji i činjenica da je više od 30 srpskih novinara u Buzetu proslavilo sa mnom evropsku titulu mi govori da smo i na tom planu pobedili. Hvala svima na podršci, slavićemo u Srbiji – prvi su utisci novog prvaka Evrope u automobilizmu Dušana Borkovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here