Stigla je i A klasa

-

 

Mercedes Benz Srbija je tokom protekle nedelje imao otvoreni izložbeni salon ispred tržnog centra Delta City" u Beogradu. Mi smo, danas, poslednjeg dana rada izložbenog paviljona pogledali šta to donosi nova A klasa.

Image
 

Pod sloganom Puls nove generacije" predstavljena je nova A klasa, koja je tokom protekla tri meseca (od početka juna) prisutna na bronim evropskim trgovima, modnim događanjima i drugim manifestacijama.

Image

Image

 

Nova A klasa je zaista značajna prekretnica za Mercedes Benz, baš kao što to navodi i njihovo marketing odeljenje. No, treba biti potpuno iskren i reći da je A klasa nasledila mnogo toga iz aktuelne B klase, koja je predstavljena prošle godine.

Image

Image

 

Bilo kako bilo, nova A klasa je radikalan zaokret Mercedes Benz strategije, tako da nova A klasa svojom pojavom sa lakoćom može postideti BMW, MINI, Audi, Lexus i druge kompakt modele premium proizvođača.

Image

Image 

Baš kao i kod B klase, pogon nove A klase čine modernizovani agregati zapremine 1,6 i 2 litra kada su u pitanju benzinci, odnosno 1,8 litara kada su u pitanju dizelaši. Modeli sa 2,0 litarskim turbo benzincem nose oznaku A250, a AMG paket opreme ovaj automobil transformišu u izrazito sportski orijentisan model, koji se neće postideti čak i kada su pored njega kupei iz kompakt klase.

Image

 

Cene nove A klase se kreću od 21.000 EUR (A180), pa do 30.000 EUR (A250). Sve to naravno za osnovne pakete opreme.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -