Toyota GT86 CS-V3 – trkačka varijanta za „N3“ klasu

0
1572
Image

 

Nakon veoma uspešnog debija na 24 časa Nordšlajfa, Toyota Motorsport odeljenje  (TMG) je odlučilo da zainteresovanima ponudi pripremljeni trkački automobil po ceni od 38.500€ (bez poreza).


VLN šampionat ima sopstveni skup pravila, a zbog prirode takmičenja postoji zaista čitava gomila klasa u kojima takmičari mogu da nastupe. Ono što bi se u reliju zvalo „N" klasa, u VLN nomenklaturi nosi naziv „V", tako da GT86 pripada V klasi do 2 litre, tj. V3 klasi.

Image

 

Pobeda u V3 klasi vozača Gazoo Racing tima (fabrički tim Toyote) je bila jasan podstrek da TMG ponudi pripremljeni automobil privatnim vozačima, koji po veoma pristupačnoj ceni mogu da dobiju provereno konkurentno vozilo, koje će na VLN šampionatu nuditi dobre performanse, nisku cenu održavanja i visoku pouzdanost.

{youtube}TekNLr7TkuY?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Automobil poseduje homolagaciju DMSB (nemački trkački savez), tako da je sa ovakvim automobilom moguće učestvovati u nekim od brojnih takmičenja u Nemačkoj. Pretpostavljamo da će N3 varijanta takođe dobiti homologaciju, što bi omogućilo vozačima da se pojave na brojnim evropskim takmičenjima bilo na krugu, brdu ili na reliju.

Image

 

GT86 V3 ima čvršću šasiju, smanjenu težinu, trkački izduv, ogibljenje i kočioni sistem. Agregat i menjač su identični onima u serijskom modelu, dok se na preporučenim 17" felnama isporučuju slikovi u dimenzijama 24/61. Naravno, vozilo se isporučuje sa FIA sertifikovanim zaštitnim kavezom i odgovarajućim trkačkim sedištem.

Cena vozila je 38.500€, odnosno sa uključenim nemačkim porezom ona iznosi 45.815€.

Toyota čak razmatra pokretanje GT86 kup takmičenja, što bi sasvim sigurno doprinelo još pristupačnijoj GT86 Cup trkačkoj varijanti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here