Fisker Karma opozvan zbog požara

0
1044
12fisker_karma0.jpg

Fisker je opozvao model Karma nakon što je zbog kvara ventilatora u Kaliforniji izgoreo jedan ovakav automobil, što je posle incidenta u Teksasu bio drugi požar na ovom modelu od početka godine. Kompanija naglašava da problem nije vezan za baterije ili pogonski sklop.

 

Mera obuhvata oko 1400 prodatih automobila i 1000 koji su izloženi u prodajnim salonima. Fisker je saopštio da će ugraditi novi osigurač i zameniti sporne ventilatore bez dodatnog troška za vlasnike automobila.

12fisker_karma1.jpg
 

"Ovaj incident je rezultat greške na jednoj neispravnoj komponenti, a ne na našem jedinstvenom pogonskom sklopu ili inženjeringu Karme. Kao što se vidi iz ove situacije, Fisker Automotive je odlučan da učini sve što je neophodno da bi rešio primedbe na bezbednost i kvalitet", saopštio je osnivač kompanije Henrik Fisker.

Fisker je za razvoj dva plug-in hibridna modela sakupio više od jedne milijarde dolara i dobio zajam od američkog Ministarstva za energetiku od još 529 miliona dolara. Reč je o modelima Karma budućoj limuzini Atlantic.

Kompanija je ranije prognozirala godišnju prodaju od 115.000 automobila do 2015. godine, ali se u međuvremenu dogodila serija kašnjena u proizvodnji, softverskih problema, kao i teškoća u radu fabrike u Delaveru. Fisker je do sada dobio 193 miliona dolara od državnog zajma, a ostalih 336 miliona je zamrznuto zbog kašnjenja u ispunjavanju proizvodnih ciljeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here