Volkswagen Jetta Hybrid najbrža na svetu

0
986
12vw_jettahybrid0.jpg

Volkswagen je saopštio da je model Jetta Hybrid za 2013. godinu postigao brzinu od 293,363km/h na slanom jezeru Bonevil u Nevadi, što je rekord za hibridno vozilo zasnovano na serijskom automobilu.

 

"Postizanje ove brzine na Bonevilu pokazuje da je potpuno nova 2013 Jetta Hybrid sasvim drugačija ponuda u klasi kompaktnih hibrida", izjavio je Džonatan Brauning, direktor i predsednik VW grupacije u SAD. On je rekao da nova hibridna Jetta donosi prosečnu potrošnju od 6,3 litara goriva na 100km i zabavu u vožnji koja se očekuje od Volkswagena u segmentu kojim dominiraju "manje uzbudljiva vozila".

12vw_jettahybrid1.jpg
 

Automobil koji je postavio novi rekord je modifikovan u skladu sa pravilima Asocijacije za merenje vremena u južnoj Kaliforniji (Southern California Timing Association), ali detalji nisu objavljeni.

Nova Jetta Hybrid je opremljena 1,4 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom sa direktnim ubrizgavanjem, koji proizvodi 150KS. Ovaj agregat kombinovan je sa sedmostepenim DSG automatskim menjačem i dvostrukim kvačilom, a čitav pogonski sklop upotpunjen je elektro motorom koji dodaje još 27KS.

Jetta Hybrid je deo Volkswagenove Think Blue strategije, kojom se ohrabruju upotreba ekološki prihvatljivih vozila i progresivne ideje o odgovornom ponašanju u svakodnevnom životu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here