Rolls-Royce kabrioleti sa olimpijskim motivima

0
1107
12rollsroyce_phantomdrophead20.jpg

Rolls-Royce je obeležio zatvaranje Olimpijskih igara u Londonu predstavljanjem tri ekskluzivna automobila iz edicije Phantom Drophead Coupe Series II, na kojima se prvi put u 108-godišnjoj istoriji ove kompanije pojavljuje novi logo.

 

Tradicionalni logo sa dvostrukim R za ovu priliku zamenjen je kombinacijom motiva britanske zastave i poznatog simbola "Duh ekstaze" i delo je dizajnerskog tima britanskog proizvođača.

12rollsroyce_phantomdrophead21.jpg

Svaki automobil u kabini je dobio upravljač sa stilizacijoma pobedničkog oreola i olimpijske baklje, kao i naplatke sa rečima "London 2012" oko kojih je upisan olimpijski moto "Brže, Više, Jače". Ove oznake komplementirane su jedinstvenim tablicama na pragovima koje identifikuju svaki automobil kao deo serije od samo tri ovakva kabrioleta u svetu.

12rollsroyce_phantomdrophead22.jpg
12rollsroyce_phantomdrophead23.jpg

Automobili su ofarbani u belu boju visokog sjaja i predstavljeni su tokom sinoćne ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara. Zasnovani su na najnovijem Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Series II modelu koji je imao premijeru ove godine na Sajmu automobila u Ženevi. Iako su modifikacije suptilne, dovoljne su da Phantom Drophead Coupe postane prefinjeniji od svog prethodnika.

12rollsroyce_phantomdrophead24.jpg
12rollsroyce_phantomdrophead25.jpg

Svi automobili Phantom Drophead Coupe Series II dobili su kompletne LED svetlosne grupe, redizajnirane odbojnike i nova dnevna svetla, a osmostepeni automatski menjač kombinovan je sa V12 agregatom snage 453KS. U kabini je postavljen veći ekran na centralnoj konzoli, a sistem monitoringa zasnovan na nekoliko kamera omogućava prikaz okoline automobila iz ptičije perspektive.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here