Obustava proizvodnje električnih modela PSA

0
889
12peugeot_czero0.jpg
NAS SPONZOR

Mitsubishi je privremeno obustavio proizvodnju električnih modela svojih francuskih pratnera Citroen C-Zero i Peugeot iOn zbog slabe potražnje za ovim automobilima zasnovanim na Mitsubishijevom električnom gradskom modelu i-MiEV.

 

U prvoj polovini ove godine u Evropi je prodato samo 935 primeraka C-Zero i 852 iOn, što je daleko ispod inicijalnih projekcija, zbog čega su PSA i Mitsubishi privremeno obustavili proizvodnju.

Zvaničnici ovih kompanija insistiraju da je obustava samo privremena, ali nisu objavili kada će proizvodnja biti nastavljena. Proizvodnja Mitsubishijevog i-MiEVa nije pogođena ovom izmenom u fabrici Micušima, u Japanu, kao ni proizvodnja električnih kombija Peugeot Partner i Citroen Berlingo.

Od 2009. godine prodato je ukupno 28.000 modela i-MiEV, C-Zero i iOn, a Mitsubishi priznaje da je to manje od onoga čemu se ovaj proizvođač nadao u početku. Japanska kompanija isporučuje ove automobile grupaciji PSA od 2010. godine u okviru sporazuma o proizvodnji 100.000 automobila.

Mitsubishi je u Severnoj Americi opozvao sa tržišta 261 primerak automobila i-MiEV proizvedenih između 4. novembra i 22. decembra 2011. godine zbog nekompatibilnosti između senzora za vazdušne jastuke i softvera za dijagnostiku, što je moglo da dovede do deaktivacije prednjih i bočnih vazdušnih jastuka.

Prethodni tekstBorkovićeva „Mica“ nadglasala dragačevske trube
Sledeći tekstKymco: rasprodaja do poslednjeg komada