Rossi ponovo u Yamahi

0
1301
rossi_2013_00.jpg
NAS SPONZOR

 

Nakon dve godine sramnih performansi na papiru idealne kombinacije Italijana na italijanskoj mašini Rossi je priznao poraz i nemogućnost da se nosi sa Ducati-jem te se vraća na Yamahu.

rossi_2013_01.jpg

Rossi je u Ducati prešao na kraju sezone 2010 u cilju da ostvari Italijanski san i da ponovi uspeh Giacomo Agostini-ja poslednjeg Italijana kome je za rukom pošlo da na Italijanskoj mašini, MV Agusta, uzme titulu u najprestižnijoj klasi. Do toga ipak nije došlo i ako su Rossi i njegov šef tima mnogo obećavali pošto su usledeli dve sezone za zaborav u kojima se Rossi na podijumsko postolje popeo, za sad, samo dva puta
. Povratkom u Yamahu Rossi-ju se ponovo pruža šansa da postane najuspešniji GP vozačtako što ćepo broju pobeda preteći legendarnog Giacomo Agostini-ja (12 pobede, 15 titula, od kojih 8 u najjačoj klasi)

rossi_2013_02.jpg

Rossi će karijeru nastaviti u Yamahi sa kojoj je potpisao dvogodišnji ugovor gde ćese ponovo sastati sa bivšim/budućim timskim kolegom Jorge Lorenzo-om. Detalji ugovora nisu objavljei ali dobro upućeni izvori govore da je Rossi prihvatio da vozi za daleko manju platu od one koju su mu nudili Ducati/Audi za nastavak saradnje. Po nekim izvorim ugovor ima klauzulu po kojoj bi Italijan 2015. godine trebalo da pređe u WSBK šampionat gde će predvoditi povratak Yamahe.

Prethodni tekstECOmove Qbeak koncept
Sledeći tekstMercedes testira komunikaciju među vozilima